RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Kjendis importerte ulv

Sist oppdatert:
TV-kjendisen Karin Westrheim innrømmer å ha importert flere ulvehybrider til Norge.

TV-kjendisen Karin Westrheim innrømmer å ha importert flere ulvehybrider til Norge.

Westrheim er nå rådgiver i Miljøverndepartementet. Tidligere jobbet hun i NRK, blant annet i Brennpunkt, der hun lagde en TV-dokumentar om ulv og ulveforvaltning. Det er forbudt å importere ulv og ulvehybrider til Norge. Likevel importerte hun to ganger dyr fra den omstridte hybridoppdretteren Oddvar Johnsen i Ekshärad i Sverige.

Westrheim innrømmer overfor Nationen at hun har innført dyr fra Sverige i 1992, men at hun ikke vil kommentere saken ytterligere. Avisen skriver videre at miljøbyåkraten skal ha sagt til sin arbeidsgiver at hun importerte en hund. Imidlertid sier Oddvar Johnsen til Trønder-Avisa at han leverte en hybrid til Westrheim i 2002.

Karin Westrheim sier til Trønder-Avisa at det tidligere ikke var forbudt å importere hybrider. Dette blir ettertrykkelig tilbakevist av Direktoratet for Naturforvaltning.

- Ulvehybrider har aldri vært, og vil aldri bli, akseptert innført av oss. Hybrider defineres som vilt, som verken kan innføres eller utsettes i norsk natur, sier juridisk rådgiver Per Erik Sigstadstø i DN til Nationen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere