RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Kjendisadvokat får ferie-refs

Sist oppdatert:
To forsvarere får kraftig refs av Oslo tingrett for å ha dratt på ferie mens de siktede i Torshov-saken venter på å bli avhørt.

Både advokatfullmektig Hilde Marie Ims og kjendisadvokat Marius Oscar Dietrichson fra Advokatfirmaet Morten Furuholmen får refs av tingretten fordi de er på ferie mens klientene venter på å bli avhørt.

Meldte seg etter drap
Haidar Hussein og Ali Ayas Shafa, som er siktet for Torshov-drapet, meldte seg 14. juli for politiet, etter å ha vært på flukt i over to uker. Men etter flere uker har etterforskerne fremdeles ikke fått avhørt de siktede som er varetektsfengslet med full isolasjon.

Politiet hevder de har forsøkt å få til en avtale om avhør med de to forsvarerne flere ganger, uten hell. Til slutt fikk påtalemyndigheten nok og sendte en begjæring til Oslo tingrett om å fjerne de to advokatene fra saken.

I kjennelsen fra Oslo tingrett får de to forsvarerne krass kritikk.

- Har skadet etterforskningen
Retten reagerer blant annet på at forsvarerne skal ha latt andre på advokatkontoret, deriblant en assistent, jobbe med saken mens de selv var på ferie.

«Etter rettens syn er det ikke akseptabelt at man umiddelbart etter oppnevnelsen drar på ferie og overlater oppfølgingen til en annen advokat eller advokatsekretær. Slik denne saken er opplyst, er det liten tvil om at etterforskningen har blitt skadelidende og er blitt forsinket på grunn av den måten de to oppnevnte forsvarere har opptrådt på», heter det.

Retten skriver videre at det er galt av en advokat å påta seg en stor sak like før ferien.

- Bør avbryte ferien
«Det bør ikke være slik at en advokats interesse av å bli oppnevnt som forsvarer i en alvorlig drapssak med antatt betydelig mediedekning skal gå utover etterforskningen og i vid forstand klientens interesser. Dersom en advokat skal på ferie innebærer det at man ikke kan eller bør påta seg slikt oppdrag, med mindre man avbryter eller utsetter ferien», fastslås det.

Retten gir imidlertid ikke politiet medhold i begjæringen om å fjerne de to forsvarene fra saken. Retten begrunner dette med at begge forsvarerne har sagt at de er tilbake fra ferie fra 30. juli, og at oppnevnelse av nye forsvarere vil forsinke saken ytterligere.

Politiadvokat Sjak Haaheim i Oslo politidistrikt er likevel fornøyd med kjennelsen.

- Oslo tingrett har kommet til at vi ikke får medhold, men retten er ganske kritisk til advokatene, sier Haaheim til TV 2 Nettavisen.

Han føler kjennelsen viser at det var riktig å bringe saken for retten.

- Vi er tilfredse med det tingretten sier om forsinkelse og om at advokater drar på ferie. Når tingretten er så kritisk, var det riktig av påtalemyndigheten å ta stilling til saken, og riktig å gå til retten, sier han.

TV 2 Nettavisen har forsøkt å komme i kontakt med Marius Dietrichson og Hilde Marie Ims uten hell.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere