Kjendisadvokat mister bevillingen

En advokat i Bergen er fratatt advokatbevillingen etter at han ble dømt for blant annet å ha brukt en tidligere klient til å true sin egen sønn på livet.

18.03.04 08:41

Advokaten ble i fjor dømt til 90 dagers betinget fengsel for trusler, mishandling og vanskjøtsel av sin egen sønn, skriver Bergens Tidende.

Etter en diskusjon med sin unge sønn skal advokaten ha hentet inn en av sine kriminelle klienter, som var etterlyst av politiet i forbindelse med at en av advokatsønnens kamerater regelrett hadde blitt slått i hjel.

Advokaten skal så ha truet med at denne skulle "ta" sønnen og la ham bli det neste dødsofferet.

Advokaten inmnrømmet i retten at han kan ha sagt noe slikt, men sa at han ikke la noe i det og at de var en opphetet situasjon.

Tilsynsrådet for advokatvirksomhet skriver i sin begrunnelse:

«De straffbare forhold han nå dømmes for er gjort mot egen familie. Men samtidig blander han episoden med trusler inn sin profesjon som advokat. Han svikter på den måten sin egen familie, og han holder ikke klare linjer til sin virksomhet som advokat og forsvarer. Det må vektlegges i skjerpende retning».

Nemnden trekker også frem at advokaten ble bøtelagt for å ha kommet med skremmende uttalelser til en taxisjåfør i forbindelse med en alvorlig straffesak.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.