*Nettavisen* Nyheter.

Kjendisadvokat siktet for vitnepress

Advokat Thor Bache-Wiig satt torsdag kveld i lange avhør, siktet for å ha påvirket vitner i en narkotikasak.

10.09.04 09:37

Ifølge TV 2 er han siktet for å ha brukt en torpedo i Kristiansand for å true et sentralt vitne i narkotikasaken i 2001.

Bache-Wiig ble pågrepet av politiet i Kristiansand torsdag, satt på glattcelle og deretter presentert for en siktelse etter straffelovens paragraf 132 a. Den omhandler påvirkning av vitner i straffesak.

- Det er en ny bestemmelse i straffeloven som nå har gitt politiet anledning til å gripe inn i saken, sier politiadvokat Per Moseid til Fædrelandsvennen.

To menn på 31 og 34 år er pågrepet i samme sak.

Bache-Wiig skal ha medvirket til, eller direkte, truet personer til ikke å stille i et rettsmøte i Agder lagmannsrett i oktober 2001. Politiet skal ha fremskaffet bevis gjennom telefonavlytting.

- Jeg har bedt politiet om å få oversendt sakens dokumenter og den telefonsamtale de mener å tolke som påvirkning. Saken reiser prinsipielle spørsmål om politiets adgang til å avlytte samtaler mellom en advokat og hans klient, sier Bache-Wiigs forsvarer, John Christian Elden, til TV 2 Nettavisen.

Elden mener også det er betenkelig at politiet plasserte hans klient på glattcelle før han ble avhørt.

- Det er lite forståelig at de ikke hadde tid til å planlegge et avhør bedre i en tre år gammel sak enn at de måtte pågripe ham for deretter å si at de ikke var klar til avhør, sier Elden.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag