RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Kjendisadvokat suspendert

Sist oppdatert:
Bergensadvokaten som 14. oktober ble dømt for å ha mishandlet sin sønn, er suspendert av Tilsynsrådet for advokatvirksomhet.

- Advokaten er suspendert til det foreligger en rettskraftig dom. Når dommen er klar, vil vi se på om det blir aktuelt å kreve tilbakekalling av advokatens bevilling, sier leder for Tilsynsrådet for advokatvirksomhet Hege Bjølseth til TV 2 Nettavisen.

Anker vedtak
Bergensadvokatens forsvarer Erling O. Lyngtveit sier hans klient vil anke vedtaket, og reagerer kraftig på saksbehandlingen i Advokatbevillingsnenden.

- Nemnden har fattet et vedtak på grunnlag av tiltalebeslutningen. Her het det at advokaten var skyldig i både vold og trusler mot konen, samt grov vold mot sin sønn. Min kilent ble frifunnet for vold og trusler mot sin kone, og ble ikke dømt for grov vold. Vedtaket i nemnden er ugyldig og vi krever ny behandling. Får vi ikke det stevner vi Tilsynsrådet for advokatvirksomhet for retten, sier Lyngtveit til TV 2 Nettavisen.

Skremte sønn
Den profilerte Bergensadvokaten ble 14. oktober dømt til 90 dagers betinget fengsel. Han ble funnet skyldig i vanskjøtsel av sin familie, samt mishandling og trussler mot sin sønn.

Ved en anledning inviterte advokaten med seg en voldelig klient hjem for å skremme sønnen. Retten mente i denne forbindelse at advokaten hadde blandet saken som familiefar og forsvarsadvokat.

- Støtende
I vedtaket som ble gjort i Advokatbevillingsnemnden i går, blir det pekt på at det vil stride mot folks rettsoppfatning dersom advokaten får fortsette sin virksomhet:

"Advokatbevillingsnemnden legger vekt på at det vil stride mot den alminnelige rettsfølelse at en advokat som selv er dømt for grov vold og trusler opptrer i retten som forsvarer i lignende saker mot andre."

I vedtaket heter det videre at nemnden er inneforstått med at suspensjonen vil virke svært tyngende for de berørte parter. Siden de forholdene advokaten er dømt for er av en så alvorlig karakter, mener nemnden at det vil oppleves som støtende dersom han får fortsette sitt virke som advokat inntil straffesaken er endelig avgjort ved en rettskraftig dom.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere