RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Kjetil Mæland (Nettavisen)

Kjendisadvokat tiltalt for lovbrudd

Sist oppdatert:
Den 38 år gamle kjendisadvokaten Olav Sylte er tiltalt for flere lovbrudd.

Agder politidistrikt har onsdag utferdighet en tiltale mot kjendisadvokat Olav Sylte.

Sju tiltalepunkter
Kjendisadvokaten kan bli dømt for brudd på bokføringsloven, ligningsloven, momsloven og toll-loven. Politiet har etterforsket saken i halvannet år, og lovbruddene skal ha skjedd i forbindelse med import av luksusbiler fra utlandet.

Sylte ble riksskjent da han i 2004 gikk kraftig ut mot toppene i pyramidespillet T5PC. Innen kort hadde han 92 pyramidespillere som klienter. Sammen gikk de til sak mot spillselskapet.

I tillegg til advokatjobben har Olav Sylte hatt eierinteresser i bilimportfirmaet Biltorget på Tangen i Kristiansand.

Forfalskning
Blant tiltalepunktene er en sak fra mai 2007. Sylte skal da ha bidratt til at kjøpskontrakten på en Mercedes 300 SL ble forfalsket. Bilen kostet 9000 euro, men på kontrakten som tollmyndighetene fikk overlevert, var kjøpssummen barbert ned til 5500 euro.

Sylte nekter straffskyld for seks av tiltalepunktene.

En av hans Mercedeser ble tatt ut av landet for omlakkering. Olav Sylte sa til TV 2 i juni 2007 at det eneste han har gjort galt er å ikke rapportere omlakkeringen til tollvesenet. Sylte sier han er villig til å betale et forelegg for dette forholdet. Dette står han fast ved onsdag, overfor Fædrelandsvennens nettavis, fvn.no. Sylte skylder på hasteverk.

- Det dreide seg om 2800 kroner i moms, så jeg skulle selvfølgelig ha gått på grønt lys og meldt fra om omlakkeringen, sier Sylte til avisen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere