Kjendisdesigner dømt for narko

Motedesigneren Tina Steffenakk Hermansen er dømt for heleri av narkopenger for ekskjæresten Danny Bungard

31.03.08 16:01

Den 33 år gamle motedesigneren ble dømt til 6 måneders fengsel i Oslo tingrett, men kvinnen slipper å sone. 120 dager ble gjort betinget.

Resten av straffen har hun allerede sonet i varetekt.

Hermansen var kjæreste med narkotikadømte Danny Bungard da han ledet smuglingen av 760 kilo hasj til Norge i 2004.

De to partiene med hasj ble stoppet av politiet, og Bungards liga ble arrestert. Tidligere denne måneden ble Bungard og en rekke andre personer dømt i Borgarting lagmannsrett i den såkalte Wonderboy-saken.

Foto: (Guardia Civil/Scanpix)

Motedesigner Tina Steffenakk Hermansen, som blant annet har kledt opp Mette-Marit, Elin Tvedt og Jorun Stiansen, er dømt for å ha vært en liten brikke delaktighet i en liten del av Bungards store narkomaskineri.

Ved ett tilfelle tok hun med 170.000 i kontanter fra Norge til Frankrike. En annen gang ble 30.000 kroner satt inn på hennes konto. Oslo tingrett mener at Hermansen burde ha skjønt at pengene var fra kriminell virksomhet:

«Retten ser det slik at det er flere forhold som indikerer at tiltalte må ha innsett at hun ble brukt av Danny Bungard til å bistå med transport av et pengebeløp som skrev seg fra en grenseoverskridende kriminell virksomhet. Retten viser i første rekke til det påfallende og irregulære i å motta beløp i størrelsesorden ca. kr. 100 000 i en sigarettkartong, for så å bringe kontantbeløpet ut av landet», står det i dommen som ble avsagt mandag.

David Toska og Danny Bungard Foto: (Foto: Guardia Civil)

«Videre viser retten til den noe fordekte overleveringen av pengene, jf. bruken av telefonkiosk, og oppmøte i Sandvika i stedet for levering hjemme hos tiltalte. Enn videre viser retten til omstendighetene forbundet med tiltaltes forhold til Bungard, der hun i den perioden da Bungard åpenbart har gjort mye planleggingsarbeid til den senere innførselen av de store hasjpartiene, bodde store deler av tiden sammen.»

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mest lest på Nyheter

Annonsebilag