*Nettavisen* Nyheter.

Kjendiser hetser våpen-Valen

Komiker Ørjan Burøe har fått med seg kjendiser og journalister i et mobbeangrep på Kristian Valen.

02.08.07 18:04

«Nei til komikere med våpen» er en av de siste gruppene som er opprettet på det populære nettsamfunnet Facebook.

Bak gruppen står standup-komiker og TV-kjendis Ørjan Burøe.

- Jeg laget i første rekke gruppen fordi jeg satt og kjedet meg. Men når det er sagt, så syns jeg at komikere som Kristian Valen bør skyte fra seg på scenen. Og ikke på soverommet, sier Burøe til Nettavisen.

Kjendiser og journalister deltar
- Jeg er komiker, og dette er min måte å belyse en aktuell sak på en humoristisk måte, sier Burøe, som mener det er all grunn til å gi Valen flengende kritikk for våpensamlingen.

Gruppen på Facebook ble opprettet søndag, og allerede mandag hadde den fått over 200 medlemmer. Blant medlemmene er flere kjendiser, programledere og profilerte journalister.

Burøe, som blant annet er kjent fra TVNorge-programmet «Judas», har lagt ut et bilde av Kristian Valen i kamuflasjeuniform på nettgruppen.

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: Privat

- Våpen som kan drepe
Blant annet skriver han at det er «viktig at humorister er skuddsikre på scenen og ikke på soverommet».

- Det er jo betenkelig at han samler på våpen som kan drepe. Det er snakk om våpen som omtrent kan skyte rundt hjørnet, og ikke en antikk børse fra 1903. Så jeg regner med at han ser humoren i gruppen jeg har opprettet, ettersom han er komiker selv.

Han har også lagt ut bilder av flere våpen, blant annet de samme våpentypene som ble beslaglagt hos Valen etter den famøse skuddløsningen forrige helg.

- Selv klarer jeg meg lenge med skuddsikker vest... Ikke har jeg tenkt å kaste meg på våpenkomiker-bølgen. Jeg har riktignok jaktlisens, men jeg har en syv år gammel datter. Da passer det dårlig å ha våpen hjemme, sier han.

«Treffsikker forestilling»
Burøe mener også at Valen kan slå seg sammen med en annen komiker, Zahid Ali, som er tiltalt for vold etter at han skal ha kastet et ølglass på en bargjest.

- De kan jo for eksempel sette opp et show sammen. Jeg foreslår at de kaller det «Vi slår oss løs», med undertittelen «En treffsikker forestilling», sier komikeren syrlig.

Hetsen av Valen på forumet på Facebook fortsetter blant annet med et bilde av den såkalte «lommemannen», som ledsages av teksten: «Kanskje det var lommemannen som var hos Valen?».

Flere andre grupper på Facebook er også opprettet i kjølvannet av Valen-saken. Blant annet ble det lagt ut manipulerte bilder som fremstilte kjendisen som Rambo.

Skjøt i filler dusjen
Det mye omtalte våpenopptrinnet skjedde søndag morgen forrige helg, da den kjente musikeren og TV-profilen Kristian Valen trodde noen hadde tatt seg inn i leiligheten hans. Valen hentet en MP5 maskinpistol fra våpenskapet sitt, og løsnet et skremmeskudd.

Skuddet ødela et dusjkabinett på badet til kjendisen. Væpnede politistyrker rykket ut til leiligheten på St. Hanshaugen i Oslo, og beslagla Valens 25 våpen.

Kristian Valen besvarte ikke Nettavisens henvendelse mandag formiddag.

Dette er ikke første gang Ørjan Burøe mobber kjendiser som har havnet i en mediestorm. I fjor fikk han mye oppmerksomhet da han viste fram et av de berømte Kåre Conradi-bildene på et show på teatret Latter i Oslo.

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: (Faksimile: Facebook)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.