RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Kjendiser i ulvebråk

Sist oppdatert:
Kjente naturvernere som Arne Næss (bildet) og Thor Heyerdahl beskyldes i en kommende bok for ulovlig å ha satt ut ulv i naturen.

Det er i manuskriptet til boka «Løgnens apostel (Om utsetting av ulv i Norge og Sverige. Hvor, hvem og hvorfor)» at forfatter Lars Toverud kommer med beskyldningene. Manuskriptet skal ved en feil ha lekket ut på internett i november i fjor, skriver Romerikes Blad.

Navngir 60 personer
I kapittel 6 «Hvem står bak» skriver Lars Toverud navnet på mer enn 60 personer som han beskylder for å ha vært involvert i utsetting av ulv.

Filosofen Arne Næss blir ifølge lokalavisen i bokmanuset beskrevet som «veldig aktiv de første 4-5 årene». Blant de navngitte ulveutsetterne er også den avdøde pelsjegeren og polarforskeren Helge Ingstad, tidligere riksadvokat Georg Fredrik Rieber-Mohn, Bellona-leder Frederic Hauge og tidligere miljøvernminister Thorbjørn Berntsen (Ap).

- Dette er utelukkende visvas og vås. Slike påstander vil eventuelt bli bekjempet rettslig. Jeg har ikke ytterligere behov for å kommentere noe slikt. Det er selvsagt galt. Mannen må være tullete, sier Belona-Hauge i en kommentar til Romerikes Blad.

TV 2 Nettavisen har ikke lykkes med å få kommentar fra Arne Næss.

- Et arbeidsdokument
Hans påstand er at myndighetene, interesseorganisasjoner og privatpersoner har drevet organisert utsetting av rundt 200 ulver og hybrider i Norge og Sverige fra 1970-tallet til i dag. Ulvene skal ha blitt hentet fra dyreparker og oppdrettsanlegg i Øst-Europa.

Toverud har ifølge Romerikes Blad politianmeldt mannen som publiserte det han kaller «et arbeidsdokument» der de 60 navnene står oppført.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere