*Nettavisen* Nyheter.

Kjendisetterforsker tapte Tengs-søksmål

Foto: (Foto: Scanpix)

STAVANGER: Privatetterforsker Harald Olsen tapte på alle punkter i erstatningssaken han anla mot fetteren til Birgitte Tengs og hans familie. Nå må Olsen punge ut 100.000 kroner.

31.01.05 11:21

Kjendisetterforskeren Harald Olsen gikk til sak mot fetteren til Birgitte Tengs og hans familie, og krevde 400.000 kroner for arbeid han hevder han utførte på oppdrag fra familien.

Karmsund tingrett mener det er «mer enn diffust» om det er inngått en avtale for dette arbeidet.

I Karmsund tingrett ble det tap på alle punkter.

Olsen er også idømt å betale saksomkostninger for Tengs-fetteren og hans familie, nesten 100.000 kroner.

«Mer enn diffust»
Retten mener familien har gjort opp med Harald Olsen, gjennom at han fikk 200.000 kroner etter Høyesteretts erstatning til fetteren og hans familie.

I dommen heter det at «retten mener det ikke er korrekt at noen i familien har forpliktet seg til det avtaleforhold Harald Olsen hevder foreligger».

Videre heter det at «retten finner det unaturlig at Olsen ikke har inngått konkrete avtaler med nærmere betingelser for videre engasjement i saken etter at fetteren i 1998 ble først frifunnet, og deretter dømt til å betale erstatning til Birgitte Tengs sine foreldre.»

At det skal være inngått en slik avtale som Olsen hevder er inngått, mener retten ifølge dommen er «mer enn diffust».

- Olsens ansvar
«Retten finner det klart at Harald Olsen, som profesjonell aktør og med erfaring fra andre etterforskningsoppdrag, åpenbart er den som må bære risikoen for at partene har hatt ulike forutsetninger for ansvaret med det videre arbeid», heter det i dommen.

Rettens konklusjon er at Olsen ikke har sannsynligjort at de saksøkte i juni 98 eller senere har opptrådt slik at de har pådratt seg noen avtalerettslig forpliktelse til å dekke Olsens totale honorar og kostnadskrav.

Retten oppfatter det som at kravet var fremsatt i påvente av at det offentlige skulle betale alle utgifter i forbindelse med etterforskningen Olsen gjorde etter dommene i Birtgitte Tengs-sakene.

Den foreløpige enden på saken er at Olsen nå skylder fetteren og hans familie nesten 100.000 kroner i saksomkostninger.

Vurderer anke
Harald Olsen sier til TV 2 at han ikke har fått studert dommen grundig enda, men at hans umiddelbare reaksjon er at han vil anke.

Dermed ser Tengs-saken ut til å rulle videre.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.