RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Kjendiskrangel for full musikk

Sist oppdatert:
Firkløveret bak musikalsuksessen «Annie» finner ikke tonen og krangler om millioner. Det haglet beskyldninger om løgn og sjikane da partene møttes i retten torsdag.

Dermed ble det en relativ kort seanse i retten torsdag etter at dommeren erklærte at hun trengte tid til å vurdere om saken skal avvises eller ikke.

- Underslått millioner
Daniel Bohr og Christian Lange har politianmeldt og saksøkt sine to «Annie»-samarbeidspartnere i Scene West, Bjørn Jenssen og Knut Helgeaker fordi de mener de har holdt tilbake nesten to millioner kroner i billettinntekter som skulle tilfalle musikalen som går på Sentrum Scene i Oslo.

Bohr og Lange hevder at det er akutt likviditetskrise i selskapet og de frykter at verken offentlige avgifter, arbeidsgiveravgift og lønninger vil bli utbetalt.

«Annie» har hatt enorm suksess på Sentrum Scene i høst og spilte ferdig rett før jul. Alt i alt skal musikalen ha hatt drøye 14 millioner i inntekter frem til nå.

Meningen er at det fra midten av januar skal spilles ekstraforestillinger.

Kompliserte forhold
Saken er komplisert, ikke minst fordi både Bohr, Lange, Jenssen og Helgaker eier like stor del av selskapet bak «Annie», Det nye Familieteatret AS. Helaker er styreformann i selskapet.

I retten torsdag fikk man situasjonen der Det Nye Familieteatret ved Lange og Bohr saksøkte sin egen styreformann og medeier, men da i kraft av deres rolle som eiere av Scene West AS, som har stått for den praktiske tilretteleggingen rundt musikalen med leie av lokale og liknende.

Ville ha saken avvist
Scene West AS’ advokat ,Tom Medalen, begjærte søksmålet avvist. På styremøtet der Lange og Bohr bestemte seg for å gå til sak, var ikke Jenssen og Helgaker innkalt fordi de ble regnet som inhabile.

Medalen mener derfor at styrets beslutning om å gå til sak dermed ikke er gyldig siden det ikke var en flertallsbeslutning slik aksjeloven forutsetter.

Ulik virkelighetsoppfatning
Rettsmøtet torsdag viser at partene står langt fra hverandre – også i hvordan de ser forløpet til konflikten, og det oppsto til tider hissig ordbruk fra begges advokater.

- Billettinntekter og inntekter fra audition skulle gå på Det Nye Familieteatrets konto, en konto Christian Lange skulle ha tilgang til og de andre innsyn i, sa Daniel Bohr og Christian Langes advokat, Egil Hatling,

- Alle billettinntekter skulle gå gjennom Scene West-systemet, mente Tom Medalen var avtalen.

- Sjikanerende krisemaksimering
Medalen karakteriserte samtidig Bohr og Langes oppførsel som en stadig utidig krisemaksimering og mente at søksmålet var sjikanerende.

- Det er ingen krise. Den andre part i dag har ingen krav. De har en uriktig fremstilling, sa Medalen som mente Lange og Bohr forsøkte å skvise ut Jenssen og Helgaker for å få kontroll på inntektene selv.

«Annie» som normalt
I januar skal «Annie» i gang igjen, og partene regnet med at disse ville gå som normalt torsdag.

Knut Helgaker og Bjørn Jenssen i Scene West og Det Nye Familieteatret AS er saksøkt av Daniel Bohr og Christian Lange i forbindelse med billettinntektene fra musikalen «Annie».
Knut Helgaker og Bjørn Jenssen i Scene West og Det Nye Familieteatret AS er saksøkt av Daniel Bohr og Christian Lange i forbindelse med billettinntektene fra musikalen «Annie».

- I alle fall fra vår side, men vi har ikke ønsket å bruke pressen til å føre denne saken, sier Knut Helgaker til TV 2 Nettavisen.

I retten torsdag kom det frem at det eksistererer 345.000 kroner som advokat Tom Medalen sa at gjerne kunne overføres til Det Nye Familieteatrets skattetrekk-konto allerede torsdag.

Advokat Egil Hatling stilte seg tvilende til at dette ville bli gjort.

- Advokat Medalen gjorde det eneste riktige i at han forsøker å få avvist søksmålet. Det vil bli ganske andre realiteter som kommer for dagen om det blir sak, sa han.

Daniel Bohr hadde følgende kommentar:

- Det er simpelthen løgn alt de sier, sa Daniel Bohr til TV 2 Nettavisen etter rettsmøtet.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere