RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Kjendisvenner i sjokk

Sist oppdatert:
Finans- og kjendismiljøet i Oslo er i sjokk etter at Martine Vik Magnussen (23) døde i London.

Les Nettavisen på mobil: Send NETT til 1930.

Britisk politi har igangsatt full drapsetterforskning etter at Asker-jenta Martine Vik Magnussen (23) ble funnet død i tilknytning til et leilighetskompleks i Great Portland Street i London sentrum søndag.

To t-banestopp bortenfor ligger fasjonable Maddox Club i Mill Street, hvor Martine sist ble observert.

Kjendisnettverk
Utestedet Maddox Club er svært fasjonabelt og et sted hvor kjendisene vanker. Et medlemskap i klubben koster 3600 kroner. Her festet Vik Magnussen sammen med romkameratene sine natt til fredag.

Ved 02.30-tiden dro de hjem, og Martine ble igjen med noen andre venner. Senere på natten møtte kvinnen kameraten Patrik på Maddox Club.

Les intervjuet med Patrik her: - Hun virket kjempeglad

Martine Vik Magnussen skal, ifølge Nettavisens kilder, ha vært venninne med meklerguru Jan Petter Sisseners datter Caroline.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Prestisjeskole
Martine Vik Magnussen var elev ved prestisjeskolen Regent's college i London. John Fredriksens datter Kathrine har gått på European Business school - som er en av fem skoler som til sammen utgjør Regent's college.

Flere kilder forteller Nettavisen at Vik Magnussen var en del av kretsen rundt Fredriksen-døtrene Kathrine og Cecilie, som også er bosatt i London.

Overklassebarn
Hun var også en del av nettverket til den mer ukjente nettverksprinsessen Andrea Nicoline Stang. I dette nettverket finner man en rekke unge norske overklassebarn som Elisabeth Røkke (Kjell Inge Røkkes datter, Carl Erik Hagen (Stein Erik Hagens sønn) og Victoria Marie Treschow (Mille-Marie Treschows datter).

I nettverket er ikke bare de superrike. Også tidligere glamourmodell Aylar Lie og datteren til TV-kjendis Hallvard Flatland hører med i nettverket.

- Dette miljøet er etter norsk standard ganske lite og det er naturlig for jenter fra samme miljø å søke sammen når de studerer i en annen by, forteller en kjent norsk kvinne, som kjenner 23-åringen godt, til Nettavisen.

Sjokk og vantro
Ifølge Nettavisens kilde er miljøet i sjokk.

- Vi har mottatt meldingen om at hun kan være drept med vantro og sjokk. Ingen kan få det til å stemme.

Etter det Nettavisen erfarer har flere av jentene i nettverket orientert sine nærmeste hjemme i Norge om sakens utvikling. Finans- og kjendismiljøet i Oslo er derfor preget av sjokk søndag kveld.

Nettavisen har vært i kontakt med flere av jentene i nettverket søndag kveld, men ingen ønsket å uttale seg.

Ba om hjelp på Facebook

Vennene til Martine Vik Magnussen opprettet en Facebook-gruppe for å be om hjelp til å finne 23-åringen.

Romkameratene dro hjem ved 02.30-tiden natt til fredag, mens 23-åringen ble igjen med noen andre venner. Hun ble sist sett på klubben ved 03-tiden. Venninnene har fått høre at hun planla å delta på et nachspiel, men kjenner ikke detaljene rundt hvor og når.

Gruppen er nå fjernet fra Facebook.

- Alvorlig drapsetterforskning
Søndag kveld bekreftet britisk politi overfor Nettavisen at liket de fant under letingen etter den savnede norske 23-åringen, er en kvinne.

- Jeg kan bekrefte at liket som ble funnet i dag er en kvinne, uttalte pressetalsmann Simon Fisher ved London Metropolitan Police.

- Jeg kan ikke si noe om hvor gammel kvinnen kan ha vært eller gi mer informasjon. Alt jeg kan si er at vi nå betrakter dette som en veldig alvorlig drapsetterforskning, sier Fisher.

Han vil ikke kommentere hvorvidt politiet har noen mistenkte i saken.

Den savnede jenta ble sist sett på en klubb i Mill Street (merket med B på kartet). Den døde personen britisk politi har funnet befant seg på adressen Great Portland Street (A på kartet).

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere