RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Kjent finansmann skutt

Sist oppdatert:
Det var finansmannen Christer Tromsdal som tirsdag ble skutt i kneet i Bygdøy Allé.

To uavhengige kilder, den ene innenfor politiet, navngir den kjente finansmannen overfor TV 2 Nettavisen.

Først tirsdag kveld ville politiet åpent bekrefte overfor TV 2 at det var den kjente finansmannen Christer Tromsdal som ble skutt utenfor Frogner kirke i Oslo tidligere i dag.

Skutt i egen bil
Tromsdal ble etter det TV 2 erfarer skutt i sin egen bil. Han skal ikke være livstruende skadd. Det er uklart hva som er bakgrunnen for skytingen.

Heller ikke Tromsdals advokat Jon Christophersen er villig til å kaste lys over saken.

- Jeg kan verken bekrefte eller avkrefte den påståtte hendelsen. Jeg har fått en rekke henvendelser om dette og jeg har snakket med min klient. Hvorvidt vi kommenterer dette i morgen får vi se på da, sier Christophersen til TV 2 Nettavisen tirsdag kveld.

Knyttet til straffesak
Verken politiinspektør Terje Kristiansen eller finansmannens advokat ønsket å kommentere opplysningene overfor TV 2 Nettavisen tirsdag ettermiddag.

Finansmannen er et kjent navn i finansmiljøet i Oslo og har i lengre tid vært knyttet til en pågående straffesak. Denne uka skulle han ha møtt i retten, tiltalt for å ha truet vitner under rettssaken om Aker Brygge Invest.

Skutt i kneet
- To menn i 30- og 40-årene var involvert i hendelsen. Mennene satt i en bil utenfor Frogner kirke i Bygdøy Allé da det skjedde, sa politiinspektør Kristiansen til TV 2 Nettavisen tidligere tirsdag.

Mennene ankom Bygdøy Allé i hver sin bil. De satte seg inn i samme bil. Der ble skuddet avfyrt med en pistol eller revolver. Skuddet traff offeret i kneet.

Gjerningsmannen kjørte videre til Bygdøy der han ringte politiet og meldte om skytingen. Han ble plukket opp av politiet utenfor Kongsgården.

Offeret tok seg selv til sykehus.

Politiet har tirsdag vært svært tilbakeholdne med informasjon i saken. Gjerningspersonen er arrestert og offeret er delvis avhørt på sykehus. Mennenes to biler er tatt hånd om av politiet. Det samme er skytevåpenet som ble funnet i en av bilene.

Betinget fengsel
Tromsdal er kjent som mannen bak Aker Brygge Invest. Tidligere i høst ble han dømt til betinget fengsel for å ha spredt uriktige eller villedende opplysninger for å påvirke priser på verdipapir.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere