RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

UTSKIFTNINGER: Sandra Borch kommer inn på Stortinget, mens Rasmus Hansson og Sveinung Rotevatn er blant dem som mister plassen på Stortinget.
UTSKIFTNINGER: Sandra Borch kommer inn på Stortinget, mens Rasmus Hansson og Sveinung Rotevatn er blant dem som mister plassen på Stortinget. Foto: NTB Scanpix/Mediehuset Nettavisen

Kjente fjes inn og ut av Stortinget

Sist oppdatert:
De profilerte politikerne Hans Olav Syversen (KrF), Sveinung Rotevatn (V) og Rasmus Hansson (MDG) er blant dem som mister plassen på Stortinget etter valget.

Syversen har sittet som leder av Stortingets finanskomité og har blant annet spilt en sentral rolle i budsjettforhandlingene mellom regjeringen og samarbeidspartiene.

Men etter KrFs dårlige valg i Oslo, der partiet mister ett mandat, er Syversen er ute av ringen.

Les også: Erna Solberg: - Sier ikke opp statsråder på direkten
Les også: Listhaug tror og håper hun forblir minister

Også i Sogn og Fjordane gjorde KrF et elendig valg med en nedgang på nesten 4 prosentpoeng. Likevel greier partiet å ta et utjevningsmandat fra Venstre, som der mister en av sine mest profilerte representanter, Sveinung Rotevatn.

KrFs Line Henriette Hjemdal - Østfold-representant som har vært partiets landbrukspolitiske talskvinne - ryker ut. Dagrun Eriksen, tidligere KrF-nestleder stilte denne gangen som listetopp i Nordland, men kommer ikke inn på tinget, ifølge NRK.

Miljøpartiet De Grønnes fargeklatt på Stortinget, Rasmus Hansson, ga fra seg sin sikre Oslo-plass til partiets andre talsperson Une Aina Bastholm og gamblet selv på å sikre seg nok stemmer i Akershus.

Det mislyktes, og Hansson rykker nå ut av Stortinget og inn på MDGs partikontor i stedet.

Heller ikke forfatterkjendis Hans Olav Lahlum (SV) eller Listhaug-rådgiver Espen Teigen (Frp) sanket nok stemmer til å sikre seg en plass blant de folkevalgte.

Av kjente fjes som kommer inn på Tinget, er Rødt-leder Bjørnar Moxnes, tidligere forsvars- og utenriksminister Espen Barth Eide (Ap), forfatter og kongehuskjenner Carl-Erik Grimstad (V) og tidligere leder for Senterungdommen Sandra Borch.

Anno-vinner Emilie Enger Mehl (Sp) og naturfotograf Arne Nævra (SV) er to andre kjente navn som kommer inn, melder NRK. Mehl er inne for Sp i Hedmark - sammen med Trygve Slagsvold Vedum. Nævra er inne med utjevningsmandat i Buskerud.

Sett disse videoene?

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

Våre bloggere