RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

– Først og fremst skal jeg være barnas og elevenes representant i Oslo, sier mobbeombud Kjerstin Owren.
– Først og fremst skal jeg være barnas og elevenes representant i Oslo, sier mobbeombud Kjerstin Owren. Foto: Oslo Kommune / Sturlason (NTB scanpix)

Kjerstin Owren blir mobbeombud i Oslo

Oslo er den første kommunen i landet som ansetter et mobbeombud. Kjerstin Owren skal forebygge mobbing i barnehager, grunnskoler og videregående opplæring.

– Først og fremst skal jeg være barnas og elevenes representant i Oslo, og jeg vil være tilgjengelig for rådgivning og oppfølging i forbindelse med vanskelige mobbesaker for dem som har behov, sier Kjerstin Owren.

Les også: Barneombudet bekymret for spesialundervisningen

Owren er utdannet adjunkt og kommer fra stillingen som undervisningsinspektør ved Holmlia skole.

– Hun er en svært kompetent person som har de erfaringene og kvalitetene som er nødvendig, sier Oslo-ordfører Marianne Borgen, som har ledet ansettelsesutvalget.

Mobbeombudet er ansatt på åremål i en periode på seks år. Ombudet er bystyrets ombud for barnehagebarn og elever i kommunen og skal jobbe uavhengig av administrativ og politisk ledelse i kommunen.

Les også: Urovekkende rapport fra Oslos «verste» østkant

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

Våre bloggere