- Alle som har sett Dag Steinfelds behandling av de små og uforstandige mediene som omringet han på fredag, vil aldri glemme det de så, skriver Kjetil Rolness.

Les også: Opposisjonspartier ber Jensen forklare seg om SSB

Sosiolog, artist og samfunnsdebattant Kjetil Rolness kommenterer Christine Meyers advokatregning etter at den nå avgåtte SSB-sjefen hyrte inn advokat Dag Steinfeld under konflikten med Finansdepartementet.

SSB skal ikke ha ønsket å betale mer enn 50.000 kroner til dekning av Meyers advokatutgifter, melder NRK. Men regningen kan bli mye høyere.

Steinfeld vil få dekket inntil 175.000 kroner i honorar, pluss moms, ifølge avtalen som er inngått.

- Jeg har ikke sendt eller beregnet mitt salær, som uansett ikke vil komme til å overskride 175.000 kroner, skriver Steinfeld i en tekstmelding til DN.

«Showfaglig» vurdering

Dag Steinfeld oppførsel fredag og SSB-regningen, har fått Rolness til å reagere på Facebook:

- Min showfaglige og helt upolitiske oppfatning er at honoraret burde ligge rundt 250 000, og at skattebetalerne tar denne regningen med glede, skriver Rolness på Facebook - og trekker fram Seinfelds møte med pressen fredag, der advokaten blant annet avleverte følgende salver:

«Nå må du høre etter, hvis du er i stand til det!»

«Når norsk media samlet, også den lille avisen du måtte komme fra ...»

«Kan ikke du bare slutte å bable ...»

Ble nektet møte med finansminister

Christine Meyer ønsket å ha med seg advokaten i et møte med finansminister Siv Jensen fredag, men det nektet finansministeren. Dermed ble møtet avlyst.

I forkant skal det ha vært dialog mellom Steinfeld og Finansdepartementet om en sluttavtale for Meyer.

Advokatkravet fra Seinfeld på kroner 175.000 avstedkommer denne kommentaren fra Rolness:

«Meyer kontaktet sin advokat torsdag ettermiddag. Det dreier seg altså om tre dagers jobb. Men alle som har sett Dag Steinfelds behandling av de små og uforstandige mediene som omringet han på fredag, vil aldri glemme det de så. Min showfaglige og helt upolitiske oppfatning er at honoraret burde ligge rundt 250 000, og at skattebetalerne tar denne regningen med glede», skriver en sarkastisk Kjetil Rolness på Facebook.

Flere reagerer

En annen som reagerer på advokatens krav er Einar Lie, professor i økonomisk historie ved Universitetet i Oslo:

- Det fremgår av Meyers sluttavtale at advokatutgifter skal dekkes opp til 175.000 kroner. Meyer har selv forklart at hun tok kontakt med sin advokat torsdag ettermiddag, dvs. for knapt tre dager siden. Dermed burde det vel være mulig å klemme advokat Steinfelds godgjørelse inn under maksrammen, med bruk av skohorn og syltepresse, selv om hans utskjellig av kvinnelige journalister fra små aviser og feilaktige irettesettelse av en NRK-journalist sikkert befordrer bruk av aller høyeste kraftsalærsats, skriver Lie på sin Facebook-side.

Steinfeld vil ikke kommentere regningen
Nettavisen var på mandag i kontakt med advokat Dag Steinfeld.

Advokaten vil ikke uttale seg om hvor stor regningen blir i forbindelse med klientforholdet til Christine Meyer.

Steinfeld sier derimot til Nettavisen at han ble kontaktet av Meyer søndag 5. november.

Les også: Den neste SSB-sjefen bør ikke være eks-politiker