RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Kjetils mor skuffet over dom

Foto: Jørgen Berge (TV 2 Nettavisen)
Sist oppdatert:
Voldsofferet Kjetil Rusviks mor er skuffet over dommen i Oslo tingrett der tre menn ble dømt for å ha skamslått sønnen hennes.

- Hva skal til for å få 21 års fengsel, som er øvre strafferamme i denne saken? Det undrer jeg på. Kjetil har fått ødelagt livet sitt. Det ser jeg nesten på som drap, sier Ruth Rusvik til NTB.

Torsdag ettermiddag ble de tre tiltalte guttene på 18 og 20 år dømt for grov vold mot funksjonshemmede Kjetil Rusvik (32). Voldsepisoden skjedde på og utenfor bussen på Holmlia 7. januar i år. Alle de tre dømte vil vurdere å anke dommen.

Oslo tingrett har dømt to av de tre til fire år og seks måneders fengsel. Den tredje domfelte fikk fire år og ni måneders fengsel. Retten mener at volden var særdeles grov og hensynsløs fordi de var tre personer som gikk løs på Rusvik, fordi det skjedde på offentlig sted, og fordi mishandlingen varte over lengre tid.

Aktor krevde henholdsvis seks og seks og et halvt års fengsel for de tre guttene, men retten fant ikke støtte i rettspraksis for en så streng dom. Påtalemyndighetene vurderer å anke dommen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere