RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

LANDSMØTE: En time før selve landsmøtet settes i gang fredag, er SV-delegatene invitert til egne, kjønnsdelte formøter. SV-leder Audun Lysbakken sier det er gjort med suksess også tidligere.
LANDSMØTE: En time før selve landsmøtet settes i gang fredag, er SV-delegatene invitert til egne, kjønnsdelte formøter. SV-leder Audun Lysbakken sier det er gjort med suksess også tidligere. Foto: Håkon Mosvold Larsen (NTB scanpix)

Kjønnsdelte møter skal hindre hersketeknikker i SV

Sist oppdatert:
I forkant av landsmøtet deler SV forsamlingen opp etter kjønn. Hensikten er å hindre mannsdominans og hersketeknikker, melder Bergens Tidende.

En time før selve landsmøtet settes i gang på Gardermoen fredag, er SV-delegatene invitert til egne, kjønnsdelte formøter som er lukket for pressen.

– Vi er opptatt av at det skal være like stor deltakelse av kvinner og menn i alle debatter. Derfor har vi slike møter, for å bevisstgjøre delegatene om det, sier SV-leder Audun Lysbakken til avisen.

LES også: Arbeiderpartiet under 30 prosent

Første gang

Avtroppende partisekretær Kari Elisabeth Kaski sier det er første gang i "nyere tid" at det gjennomføres egne, særskilte formøter også for menn.

– Men vi har også hatt det på årsmøter, med god erfaring, sier hun til NTB.

– SV er et feministisk parti som er opptatt av å skape trygge og inkluderende møteplasser for alle. Formøtene tar opp møte- og partikultur, tilføyer hun.

Uten presse

Kaski sier SV ikke ønsker journalister til stede under disse møtene, fordi det vil være "kontraproduktivt".

– Vi ønsker at alle skal snakke fritt, og med mediefolk i salen vil kanskje noen legge bånd på seg, sier hun.

Kaski har også avvist BTs forespørsel om å få ta et bilde under formøtene.

LES: SV lanserer 35 punkter for redusere ulikheter i Norge
OG her: Audun Lysbakken lover å øke barnetrygden

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

Våre bloggere