*Nettavisen* Nyheter.

Kjør forsiktig på onsdag

I sin iver etter å komme fram til hytta, er det flest biler som krasjer onsdag i påskeuken. Hjemturen derimot, går knirkefritt.

10.04.06 10:06

Dagene da «alle» skal reise til hytta på fjellet eller ved sjøen, topper også ulykkesstatistikkene. Fredag før palmehelgen og onsdag i påskeuken har gjennomgående vært de farligste dagene på veien i påsken de siste seks årene, ifølge Bergensavisen.

Gjennomsnittlig 94 ulykker med personskade er å finne på disse dagene. Men på hjemturen er det ikke like mye texas. Da synker gjennomsnittet til 77 ulykker med personskade.

- Påskeutfarten er et vesentlig større problem enn hjemreisen, sier Finn Harald Amundsen, trafikksikkerhetsdirektør i Vegdirektoratet, til Vegen og vi, skriver BA.

Han påpeker at de ferierende gjerne sprer seg mer på flere dager når de skal reise hjem, mens de reiser i klynge til hytten. Og jo tettere trafikken er, desto større muligheter er det for ulykker.

E39 gjennom Hordaland er blant de farligste veiene å befinne seg på i påsken. De siste seks årene har 17 ulykker skjedd på denne veistrekningen. Bare E18 fra Kristiansand til Vestfold har hatt flere ulykker i den samme perioden.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag