*Nettavisen* Nyheter.

Kjør sakte-aksjonsleder Cecilie Lyngby får tilbake førerkortet

FÅR TILBAKE LAPPEN: Cecilie Lyngby har lenge engasjert seg i kampen mot bomstasjoner. Torsdag forrige uke skrev hun på Facebook at hun har mistet lappen etter en aksjon, der enkelte av deltakerne hindret trafikken. Nå har hun fått tilbake lappen. Foto: Terje Pedersen (NTB scanpix)

Ble fratatt lappen etter kjør sakte-aksjon forrige uke. Nå har hun fått en gladmelding fra politiet.

09.10.18 22:33

- Jeg har ikke ord. Det er jul, nyttår og påskeaften på én gang. Jeg er så lettet! sier Cecilie Lyngby til Nettavisen.

Lyngby var initiativtaker til en kjør sakte-aksjon på E6 mot Oslo forrige uke. I aksjonen valgte noen av deltakerne å stoppe opp og sperre veien, noe som førte til at en ambulanse ble hindret.

I etterkant ble aksjonslederen politianmeldt og fratatt lappen.

«Takk til dere som sperrret veien, dette har jeg vært tydelig på hele veien. Nå mistet jeg sertifikat og har sittet i avhør med politiet. Jeg er anmeldt. Da blir det ikke flere aksjoner arrangert av meg,» skrev Lyngby på Facebook-gruppa «Ja til miljø, NEI til økte bompenger!(Oslo og Akershus)» torsdag kveld forrige uke.

Hundrevis av biler deltok i aksjonen mot de nye bomstasjonene som skal settes opp i 2019.

Klikk på bildet for å forstørre.

FÅR TILBAKE FØRERKORTET: Cecilie Lyngby. Foto: Privat

- Det har vært røft

Lyngby, som til daglig er salgssjef i Brandhub, sier til Nettavisen at hun er helt avhengig av å kjøre bil i jobben, og at de siste dagene har vært preget av lite søvn og mange tårer.

- Det har vært røft. Jeg har sett ut som en hundreåring. Tårene har rent, og jeg mistet energi. Kroppen endret seg. I natt håper jeg jeg klarer å sove igjen, sier Lyngby.

Tirsdag kveld fikk hun altså en telefon fra politiet med beskjeden om at hun får tilbake lappen.

- Det var en hyggelig samtale med politiet, noe jeg også etterlengtet. De sender førerkortet til meg i posten, forteller Lyngby, som selv delte nyheten med Facebook-gruppa kort tid etterpå.

Takker kollegene

Hun benytter anledningen til å takke sin nærmeste leder i Brandhub, Anita Rask. Rask har nemlig vært sjåfør for Lyngby de dagene hun har vært uten lappen. Hun framhever også administrerende direktør i selskapet, Kjetil Graver.

- Jeg er heldig som jobber i et selskap der jeg får støtte. De er snille og har håndtert situasjonen bra.

Risikerer fortsatt bot

Lyngby understreker at hun fortsatt kommer til å engasjere seg i kampen mot bompenger, men at hun aldri igjen vil ta initiativ til en kjør sakte-aksjon. Selv om hun nå får tilbake lappen, risikerer hun fortsatt et forelegg.

- Det får jeg bare håndtere hvis det kommer, avslutter Lyngby.

Lyngbys advokat, Thomas Klevenberg, er tydelig på at hans klient ikke har gjort noe galt:

- Vi bestrider at hun har vært til hinder for annen trafikk, eller at hun har brutt loven. Cecilie Lyngby kan ikke straffes for hva andre eventuelt gjorde. Hun hadde før aksjonen en god dialog med politiet, og forklarte at demonstrasjonen skulle følge lover og regler. Men dersom politiet likevel beslutter å ilegge henne et forelegg, så får vi vurdere hva vi eventuelt gjør, sier Klevenberg til VårtOslo.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag