*Nettavisen* Nyheter.

Kjørte beinet av nordmann

Svensk bilkaprer gikk amok.

08.09.05 14:17

En norsk syklist i 40-åra fikk kjørt av seg beinet vest i Sverige lørdag morgen. Bilisten var en narkoman svenske (37).

- Villmannsferd
37-åringen begynte sin kaprervirksomhet ved å ligge i veien ved Tanumshede. Da en bilist stanset spratt han opp og tvang til seg bilen med vold.

- Da begynte villmannsferden. Mannen kjørte i retning Grebbestad, hvor han sneiet en annen bil og sladdet slik at tilhengeren løsnet og fór inn i en skobutikk, sier vaktsjef ved Strömstad politidistrikt Henric Rörberg til TV 2 Nettavisen

Siden fortsatte ferden mot Fjällbacka fire kilometer sør for Grebbestad. Der kjørte mannen av veien og ut i en åker. En bil stanset for å hjelpe, men da lå 37-åringen på lur i buskene og stjal også denne bilen mens føreren var ute for å se om noen trengte hjelp.

Meide ned nordmann
- Kapreren raste videre, og etter tre kilometer meiet han ned en norsk syklist.

Nordmannen fikk ifølge svensk politi beinet slitt av seg i sammenstøtet. Kapreren stanset ikke, men fortsatte ferden. Sør for Fjällbacka kjørte han av veien igjen. Han forsøkte å kapre en ny bil da to bilister stanset, men denne gangen ble han overmannet. Bilistene holdt på mannen til politiet kom.

- Vi var ganske nærme, fordi vi hadde fått mange meldinger om villmannsferden, sier Rörberg.

Nordmannen ble fløyet til sykehuset i Fredrikstad for operasjon. 37-åringen sitter i varetekt hos svensk politi.

- Beholder benet
- Mannens tilstand er stabil, og han ble operert i går. Det er riktig at begge bena i leggen på venstre fot ble brukket tvert av, og benet hang kun fast i bløtdelene, sier vakthavende ved ortopedisk avdeling på sykehuset i Fredrikstad Tor-Johannes Slørdahl.

- Mannen vil beholde benet sitt, sier Slørdahl.

Han sier mannen satt på sykkelen sin da han ble påkjørt av bilen.

Mannen er nå ved bevissthet.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.