*Nettavisen* Nyheter.

Kjørte feil vei på E6 – to ganger

Politiet tok både førerkort og bil fra den eldre mannen, før de sendte ham av gårde med taxi til Kongsvinger.

01.07.05 07:43

Etter å ha snudd tre ganger i samme kjørefelt – og kjørt minst to ganger mot motorveitrafikken mellom Kløfta og Jessheim i Romerike – kom sjåføren i midten av 80-årene endelig over i rett felt, med riktig kjøreretning

Men da sto politiet der.

- Vi fikk melding ved midnatt om at noen kjørte sydover i nordgående felt ved Kløfta, forteller operasjonsleder Christian Christiansen ved Romerike politidistrikt til TV 2 Nettavisen.

Tok u-sving
I minuttene som fulgte rett etter at torsdag hadde blitt til fredag strømmet det på med telefoner om den farlige kjøringen.

- Det ble det litt hektisk, og vi sendte ut de patruljebilene vi hadde tilgjengelig og sperret trafikken likk lenger syd enn der hvor bilen befant seg, gjengir Christiansen.

Snur igjen...
Mens politiet står der og venter på at bilen skal komme mot dem, får de melding om at sjåføren har snudd og nå kjører i riktig retning, fra politiet.

Men like etter kommer kontrabeskjeden:

- Så får vi melding om at han har snudd igjen ved Jessheim, forteller operasjonslederen.

.. og igjen
Og idet politiet igjen venter på å få den åpenbart ubestemte sjåføren i fanget, greier en privatbilist å stoppe den aldrende sjåføren og dirigere ham i riktig retning igjen.

- Da fikk vi kjennetegn på bilen. Så mistet vi ham, sier operasjonsleder Christiansen:

- Men på vei sydover kommer bilen ut riktig på E6, rett foran en av patruljene våre.

Tatt med passasjer
Da har det gått 45 minutter siden politiet mottok de første meldingene om den gale kjøringen, som for øvrig ikke skal ha foregått i spesielt høyt tempo.

Politiet stopper selvsagt bilen, og finner en mann i midten av 80-årene fra Kongsvinger bak rattet, mens en annen eldre mann er passasjer.

Risikerer bot
- Etter hvert forsto vel mannen hva han hadde gjort galt. Han var ikke påvirket av alkohol, men bar vel preg av å være i midten av 80-årene, forteller Christian Christiansen til TV 2 Nettavisen.

- Han hadde førerkort, men det ble beslaglagt på stedet. Bilen ble tatt i forvaring av politiet og mennene måtte ta taxi tilbake til Kongsvinger

Ifølge operasjonsleder Christiansen vil det bli opprettet en trafikksak på hendelsen, og den eldre eks-sjåføren risikerer å bli bøtelagt.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.