*Nettavisen* Nyheter.

Kjørte inn i gullsmedbutikk - mann skutt i beinet av politiet

En mann ble fredag morgen skutt i beinet av politiet og to andre er sendt til sykehus med knivskader i Skogn i Trøndelag i forbindelse med etterforskningen av sjokkbrekket hos en gullsmed i Levanger tidligere på natten. Foto: Ole Martin Wold (NTB scanpix)

Mann i 20-årene skutt i beinet av politiet etter sjokkbrekk hos gullsmed i Trøndelag. To andre til sykehus med knivskader.

22.06.18 11:17

En gullsmedbutikk i Levanger i Trøndelag ble natt til fredag utsatt for et sjokkbrekk da noen brukte en bil som rambukk og knuste rutene til forretningen. Politiet fikk melding om hendelsen klokka 03.30 og var på stedet 10 minutter senere, ifølge egne meldinger.

En politipatrulje ble senere sendt til en adresse i Skogn for å etterforske innbruddet. Da de kom fram oppsto det en trusselsituasjon som gjorde at politiet trakk våpen og løsnet skudd, melder Adresseavisen.

En mann skutt i beinet av politiet. To andre er sendt til sykehus med knivskader, opplyser politiet til NTB.

Klikk på bildet for å forstørre.

BRUKTE BIL SOM RAMBUKK: Det var denne gullsmedbutikken i rådhuset i Levanger som natt til fredag ble utsatt for et sjokkbrekk der noen rygget en bil inn i forretningen. Foto: Faksimile (Google Maps)

- I forbindelse med etterforskningen av gullsmedbrekket i Levanger ved 3.30-tiden sendte vi en patrulje til en adresse i Skogn. Mens politiet er der, skjer det en hendelse der politiet må trekke våpen og en person ble skutt i beinet av politiet. Dette skjedde klokken 6, forteller operasjonsleder Ebbe Kimo i Trøndelag politidistrikt til NTB.

- Trusselsituasjon

Han forteller at det dreier seg om en trusselsituasjon.

– Mens politiet er der blir to personer knivstukket, sier operasjonsleder Ebbe Kimo til NRK.

Politiet valgte derfor å trekke våpen. Ifølge politiet var det personen som utførte knivangrepet, som ble skutt i foten av politiet.

En alvorlig skadd

Klokken 9.30 fredag opplyser Helse Nord-Trøndelag at en av de to knivstukkede mennene er alvorlige skadd. Han skal være i 20-årene, og får behandling på St. Olavs hospital i Trondheim, skriver Adresseavisen.

Den andre som fikk knivskader er også en mann i 20-årene, men han er lettere skadd og innlagt til observasjon ved sykehuset i Levanger. Mannen som ble skutt i beinet har moderate skader, og er innlagt til operativ behandling ved sykehuset i Levanger. Også han skal være i 20-årene.

Politiet fikk melding om innbruddet hos gullsmeden klokken 3.23. Meldingen gikk ut på at en hvit pickup hadde kjørt inn gjennom et vindu på Gullsmed Stein O. Pettersens butikk i rådhuset i Levanger.

Trøndelag politidistrikt opplyser på Twitter at bilen som ble benyttet ble rygget inn i glassruta på gullsmedforretningen. Klokka 03.41 meldte politiet at de var på stedet og at ting tydet på at gjenstander var borttatt.

Det var en forbipasserende som hadde meldt fra om bilen. Vedkommende så at den sto i forretningen med motoren på og at førerdøra var åpen, melder Adresseavisen.

Bilen ble meldt stjålet fra en privatadresse sør i Levanger tidligere på natten.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag