*Nettavisen* Nyheter.

Kjørte redningsbil i fylla

Drosjesjåføren fikk motorstopp og ringte Falck Redning. Redningsbilsjåføren møtte opp full.

15.06.05 09:54

Drosjesjåføren forteller historien til TV 2 Nettavisen mot å få være anonym.

– Jeg fikk motorstopp og ringte Falck-sentralen. De videreformidlet henvendelsen til et lokalt selskap. Etter en stund kom redningsbilen, sier han.

Luktet alkohol
I begynnelsen la ikke drosjesjåføren merke til noe unormalt. De fikk drosjen opp på redningsbilen og kjørte av gårde.

– Da vi hadde begynt på turen, begynte jeg å stusse. Sjåføren av redningsbilen hadde problemer med å kjøre, spesielt med giringen, og han luktet alkohol, sier drosjesjåføren.

– Jeg spurte om han hadde drukket, og han svarte at han hadde vært ute kvelden før og derfor hadde whisky-stemme. Jeg ba han stoppe bilen tre ganger, men det gjorde han ikke.

Drosjesjåføren spurte om sjåføren av redningsbilen trodde han kunne gå gjennom en promilletest hos politiet, noe han svarte bekreftende på. Redningsmannen sa at drosjesjåføren måtte forstå at han jobbet i Falck og derfor aldri kunne finne på noe tull på jobb.

Og drosjesjåføren er enig i at en Falck-sjåfør ikke bør oppføre seg slik.

– Jeg forventer at en person i hans posisjon er edru på jobb, sier han til TV 2 Nettavisen.

Stakk av
Drosjesjåføren forklarer at han ventet med å ringe politiet fordi han ikke visste hvordan den berusede redningsbilsjåføren ville reagere.

– Jeg tok det med ro, og håpet det skulle gå bra, sier han.

De kjørte hjem til drosjeeieren og losset av drosjen.

– Men da jeg gikk til drosjen for å hente mobiltelefonen, stakk sjåføren til redningsbilen av. Han skjønte vel at jeg skulle ta kontakt med politiet.

Skulle passe vakttelefon
Hos politiet i det aktuelle distriktet får TV 2 Nettavisen opplyst at fyllekjøreren ble pågrepet og måtte avgi blodprøve. Resultatene er foreløpig ikke klare.

– Vedkommende har selv forklart at han hadde nytt alkohol, sier en politioverbetjent.

I avhør skal redningsbilsjåføren ha sagt at han skulle passe på vakttelefonen for en annen, og at han skulle ringe dersom det kom oppdrag. Sjåføren hadde prøvd å kontakte personen som hadde vakt, men da han ikke svarte, hadde han tatt oppdraget selv.

– Skremmende
Drosjesjåføren er glad for at alt tross alt gikk bra. Likevel mener han at Falck bør rydde opp i sine rekker.

– Det var en skremmende opplevelse. Man forventer jo ikke at sjåføren i en bergingsbil møter opp full i en slik situasjon. Min tillitt til Falck er svekket, sier han.

I tillegg tenker drosjesjåføren på konsekvensene hvis dette hadde vært en skikkelig bilulykke.

- Hva hadde skjedd da? Det kunne gått riktig galt hvis en full redningmann hadde møtt opp ved en alvorlig ulykke. Alternativet måtte være å ikke møte opp, og det er vel ikke noe bedre, sier han.

Tragedie
Ivar Molde er regionsjef for Falck redning. Han bekrefter at de kjenner til hendelsen og har tatt affære overfor den det gjelder.

– Dette er en uakseptabel opptreden for en Falck-sjåfør og en dyp tragedie for den det gjelder, sier han til TV 2 Nettavisen.

Han forteller at den aktuelle personen ikke lenger kjører kranbil.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.