RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
MØTTE PRESSEN: Norwegian-sjef Bjørn Kjos holdt pressekonferanse lørdag ettermiddag etter nattens brudd i forhandlingene med pilotene som er i streik.
MØTTE PRESSEN: Norwegian-sjef Bjørn Kjos holdt pressekonferanse lørdag ettermiddag etter nattens brudd i forhandlingene med pilotene som er i streik. Foto: Terje Bendiksby (NTB scanpix)

Kjos sendte brev til Sveriges statsminister

Sist oppdatert:
Bjørn Kjos skrive at Löfvens uttalelse ikke er basert på de faktiske forhold.

Norwegian-sjef Bjørn Kjos har sendt et brev til Sveriges statsminister Stefan Löfven hvor han skriver at statsministerens uttalelse om streikebryteri ikke er riktig.

Det melder TV 2.

Den svenske statsministeren sa torsdag at han synes det er «usselt» av Norwegian å sette inn streikebrytere.

I brevet skriver Kjos at Löfvens uttalelse ikke er basert på de faktiske forhold. Han inviterer også den svenske statsministeren på en reise i Sverige «eller mellom våre hovedsteder slik at han får en bedre forståelse for oss».

I konflikten mellom pilotene i Norwegian og selskapet har arbeidstakerne beskyldt flyselskapet for å drive streikebryteri ved å leie inn fly og mannskap for å trafikkere deler av rutenettet.

Norwegian-sjefen avviser påstandene og viser til at samtlige fly i selskapet der flygerne er ansatt, står parkert.

- Tragisk streik
Lørdag ettermiddag holdt Norwegian-sjef Bjørn Kjos en pressekonferanse etter bruddet i meklingen natt til lørdag.

- Det er jo en forferdelig situasjon når vi ikke greier å få fram de passasjerene som er strandet rundt omkring, sa Kjos.

Kjos fortalte at totalt 130.000 passasjerer nå er berørt av pilotstreiken, og at over 1000 ansatte også er permittert.

- Det er jo en tragisk streik, konstaterte han.

Han sier de forhandlet natt til lørdag i håp om å komme til enighet.

- Jeg beklager på det sterkeste at vi har den situasjonen vi har i dag, som strander masse passasjerer, sa Norwegian-sjefen.

Inviterer til samtaler
Kjos sier til NTB at han er villig til å møte Parat «når som helst og hvor som helst».

I en pressemelding sier Parat-leder Hans-Erik Skjæggerud at de opplever at ledelsen i Norwegian holder på med en form for «svarteperspill».

- Vi mottok et tilbud fra Norwegian klokken 6.22 i dag med svarfrist klokken 12. Vi har svart på dette, men ønsker reelle forhandlinger. Det vi dessverre opplever er at Norwegian forsøker å sette pilotene og Parat i et dårlig lys, fremfor å forhandle fram gode løsninger. Vi har sendt Norwegian et mottilbud, men parallelt har vi invitert til reelle samtaler klokken 15 i dag, sier Skjæggerud.

- Umulig å innfri Parat-krav
Ifølge Kjos har Parat framsatt krav i meklingen som det er umulig å innfri.

– Når det skar seg i natt, var det fordi Parat og NPU krevde 110 årsverk mer enn det vi har i dag. Vi er jo for mange allerede i dag, så det var et helt umulig krav som jeg ikke kunne gå med på, sa han.

Ifølge Norwegian-sjefen opprettholder selskapet de samme lønningene, og pilotene har fått en jobbgaranti på tre år.

– I dag har vi egentlig for mange piloter i Skandinavia. Vi har ikke overflødige i Sverige og Danmark, men i Norge har vi for mange piloter. Vi trenger å redusere noe. Det vi har gitt tilbud om, er en jobbgaranti på tre år. Hvis vi ikke kan oppfylle de jobbene i Norge, har vi tilbudt dem å ta med seg den millionlønna de har ut til for eksempel London eller Barcelona, sa han.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere