*Nettavisen* Nyheter.

Kjøtt banker fisk

torsk fisk middag

Havets delikatesser vinner ikke frem.

19.02.07 14:53

Vi bruker tre-fire ganger så mye penger på kjøtt som på fisk, viser rapporten «Utviklingen i norsk kosthold 2006», utgitt av Sosial- og helsedirektoratet.

Fiskens fremme
- Fiskeforbruket er lavere enn ønskelig, og inntaket av fisk er særlig lavt i de yngre aldersgruppene. Vi arbeider for at forbruket av fisk skal øke, sier avdelingsdirektør Arnhild Haga Rimestad i Sosial- og helsedirektoratet til Matportalen på nett.

- Hva gjør dere helt konkret for å øke fiskeinteressen?

- Vi samarbeider med Fiskeridepartementet og Eksportutvalget for fisk om dette. Fisk er sunt, magert og inneholder viktige fettsyrer, samt vitamin D, sier Rimestad til Nettavisen.

Hemmelighetsfull
Hun vil ikke gå inn på hvilke konkrete tiltak de har i tankene.

- Men Fiskeridepartementet skal i løpet av året levere en kommunikasjonsstrategi til fiskens fremme, mens vi har ansvar for en kostholdveiledning for barnehagene.

Rapporten sier ikke noe om markedsføringsbudsjettet til de ulike næringene.

Søtsaker selger
Søtsakene nær disken, derimot, seiler opp som en vinner i rapporten. Vi bruker nemlig tre ganger så mye penger på søtsaker og brus - som på fisk.

- Et viktig mål for oss er å få barn til å spise mindre sukker, poengterer Rimestad.

I snitt bruker vi 11,5 prosent av pengene våre på mat og drikke hjemme. Tar vi med utgifter til alkohol og restaurantbesøk, bruker vi i snitt hver sjette krone på dette.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.