Gå til sidens hovedinnhold

Kjøttdeigsalget stuper

Gilde melder om 25 prosent nedgang i kjøttdeigsalget i forrige uke.

Mens kjøttdeigsalget fortsatt går tregt, er salget av øvrige produkter relativt normalt, melder Gilde i en pressemelding tirsdag.

Vasker Terina-anlegg
Vaskingen og desinfiseringen av Terinas anlegg i Sogndal er i gang. Der produseres Gilde Birkebeiner Fjellmorr, Gilde Birkebeiner Sognemorr og Gilde Haugpølse. Mandag ble disse produktene trukket fra markedet.

Salgssvikten for kjøttdeig er størst på Østlandet, men også i vest og nord skyr kundene kjøttdeig fra storfe. Forrige uke solgte Gilde 250.000 pakker med fersk kjøttdeig. Dette er 25 prosent mindre enn i en normaluke, ifølge Gilde.

Svinekjøttdeig øker
Selskapet kan imidlertid notere seg for en sterk vekst i etterspørselen etter kjøttdeig produsert av svinekjøtt. Her ble det sist uke solgt cirka 50.000 pakker.

Ved Terinas anlegg i Sogndal er all produksjon stanset, og de ansatte er i gang med å demontere, vaske og desinfisere hele anlegget.

Holder pølseprodukter tilbake
Ledelsen har på eget initiativ stanset ekspedering av de varer som skulle ut av anlegget tirsdag. Disse varene holdes tilbake i påvente av nærmere beskjed fra Mattilsynet.

Anlegget i Sogndal blir gjenstand for et omfattende kontrollprogram, på samme måte som anlegget på Rudshøgda ble finkjemmet i jakten på E.coli-bakterier.

Reklame

NÅ: Eksklusiv motebutikk er i gang med sitt årlige salg