RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Kjøpesenter evakuert og trafikkstans etter lekkasje i Sarpsborg

Sist oppdatert:
Et kjøpesenter er evakuert, bil- og togtrafikk er stanset og skolebarn blir holdt innendørs grunnet en ammoniakk-lekkasje fra Norturas anlegg i Sarpsborg.

Politiet fikk melding om utslippet like før klokken 9 torsdag morgen. En halvtime senere meldte politiet at lekkasjen var stanset. Brannvesenet stengte da pumpene og meldte at det ikke var fare for ytterligere lekkasjer.

Kontrollert utslipp
Brannvesenet gjennomfører nå kontrollert utslipp av ammoniakk-rester fra rørene, og på grunn av vindretningen besluttet politiet at kjøpesenteret skulle tømmes og at riksvei 109 og togtrafikken mellom Fredrikstad og Sarpsborg stanses, opplyser Østfold politidistrikt på Twitter.

Alvimhaugen barneskole og barnehage, som ligger like ved anlegget, er varslet om hendelsen og holder ansatte og barn innendørs, opplyser politiet.

Ikke farlig
Politiet ba også naboer til anlegget om å holde seg innendørs og lukke vinduer. Utslippet skal ikke være farlig for mennesker, men er ubehagelig. Ved ubehag skal man skylle med vann og eventuelt oppsøke legevakt, men da må man dusje og skifte klær først, ifølge politiet.

Det er foreløpig ikke kommet inn meldinger om personskader som følge av utslippet. Ved 10-tiden torsdag formiddag er det ikke målt gass utenfor fabrikkområdet, ifølge politiet.

Kjøttprodusenten Nortura, som har 450 ansatte, ligger i Ludvig Enges vei i Sarpsborg. Like ved ligger kjøpesenteret Amfi Borg, som består av 70 butikker. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere