RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
SKREMMENDE: Jill-Therese Olsen (33) trodde hennes siste time var kommet på Tromsøbrua forrige fredag.
SKREMMENDE: Jill-Therese Olsen (33) trodde hennes siste time var kommet på Tromsøbrua forrige fredag. (Privat)

«Kjære tankeløse forbanna idiot!»

Sist oppdatert:
Jill-Therese Olsen (33) trodde hennes siste time var kommet på Tromsøbrua forrige fredag.

Jill-Therese Olsen (33) trodde hennes siste time var kommet på Tromsøbrua forrige fredag.

Se saken i nordlys.no

Hun var på vei på jobb i byen, og kjørte inn på brua like etter halv ti om kvelden. Oppå brua så hun at det kom to biler imot, i normal fart. Men så kom det plutselig en bil til, i alt annet enn normal fart, og han heiv bilen ut for å kjøre forbi begge de to andre bilene. Uten mulighet for å svinge ut av veibanen sto Olsen på bremsene mens råkjøreren suste mot henne.

- Jeg var sikker på at han traff meg. Nå smeller det, tenkte jeg, forteller hun.

Anslår farta til mellom 150 og 170

Men rett før det smalt fikk råkjøreren så vidt vrengt bilen over i det andre kjørefeltet igjen.

- Det var under en meter fra kollisjon. En kollisjon verken jeg eller han hadde overlevd. Jeg har kjørt drosje i Tromsø i fem år, og sett mye rart. Men jeg har aldri opplevd maken til tullkjøring som dette. Han hadde over 150 kilometer i timen, det er jeg sikker på. Jeg vil anslå farta til mellom 150 og 170, sier Olsen.

Skrev melding i sinne

Skjelven og kvalm kom hun seg videre, men forteller at hun ristet i flere timer. Dagen etter ble hun sint, og skrev ei melding på Facebook til «Kjære tankeløse forbanna idiot!»

«I går kveld kl 21.40 møttes vi for første og forhåpentligvis siste gang. Midt oppå Tromsøbrua, æ på tur tell byen og du på tur fra.»

- Jeg rakk bare å se at det var en mørk personbil. Fikk ikke med meg hvilket bilmerke det var en gang. Men jeg håper vedkommende kanskje har lest meldinga, og at han tenker seg om.

«Vet du at forbikjøringen på de to bilan du tok, og den sinnssyke farta du holdt mest sannsynlig hadde drept mæ om ikke æ hadde klart å reagere kjapt nok? Dæ åsså… Det hadde vel vært noen som hadde savna dæ om du døde?»

- Det handler jo om livet. Ingen andre skal bestemme om mine barn skal bli mammaløse. Hendelsen har brent seg fast. Jeg er bare glad jeg ikke er død, sier Jill-Therese Olsen.

«Kanskje va du stressa, kanskje va du sint, lei dæ eller til og med full? Håpe bare at det va nokka som virkelig plaga dæ, for å kjøre som du gjorde gjør man ikke bare for å være artig eller tøff…», lyder det i meldinga.

For lite å gå på

Hun ringte også til politiet like etter hendelsen, uten at det førte til noe.

- Uten registreringsnummer, bilmerke eller en god beskrivelse av bilen så hadde vi nok for lite å gå på. Vi trenger en identitet på bilen for å kunne lokalisere den og ta en prat med bilføreren. Da tar vi gjerne også en alkotest og sjekker andre ting. Folk gjør rett i å varsle oss når de ser graverende atferd i trafikken. 150 kilometer i timen over Tromsøbrua høres veldig fort ut, medgir operasjonsleder Gaute Hoff ved Troms politidistrikt.

Han sier Tromsøbrua, som har en fartsgrense på 50 kilometer i timen, generelt ikke er spesielt belastet med mye råkjøring.

Se flere saker i nordlys.no

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere