RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Kjører piggfritt, betaler likevel gebyr

(Scanpix)
Bergenserne har piggdekkene i garasjen, men punger likevel ut med 1200 kroner i piggdekkgebyr – i tilfelle snø.

Kaoset rår hos Bergen Parkeringsselskap for tiden. Bergenserne strømmer til i hopetall for å sikre seg piggdekkoblater. Ved 12-tiden i dag, hadde nesten 12.000 bilister kjøpt eller bestilt oblater, men slett ikke alle kjører rundt med piggdekk.

– Mange av de som kommer for å kjøpe, sier at de kjører piggfritt og har piggdekkene stående i garasjen. De vil bare ha oblaten for å være føre var – for å kunne sette på piggdekkene den dagen det faller snø, forteller seksjonsleder Kjersti Larsen i Bergen Parkeringsselskap til iBergen.no.

Det er sesongoblatene som går unna. Kun 76 personer har kjøpt månedsoblat, mens 11.853 bilister har kjøpt eller bestilt sesongoblater. Larsen regner likevel med at den verste pågangen nå er over, og frykter ikke at man skal gå tom.

– Jeg har bestilt inn 20.000 oblater til vanlige kjøretøy, og 4.000 til tunge kjøretøyer, og regner med det er rikelig, sier Larsen.

Refusjonsordningen for piggdekk har for øvrig vært en suksess. Kommunen har betalt ut pantebeløpet til om lag 700 personer, og det ligger fortsatt en stor bunke refusjonssøknader igjen på bordet.

– Folk er veldig positive. Det er ikke mange som skjeller oss ut. Maks en av hundre kommer med negative kommentarer, så godt som alle er hyggelige, sier Kjersti Larsen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere