RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Kjørte buss med promille

Sist oppdatert:
En av Oslo sporveiers bussjåfør er dømt til fengsel etter å ha kjørt passasjerer med promille.

(iOslo.no ) Mannen er i Oslo tingrett dømt til fengsel i 18 dager, og må betale en bot på 35.000 kroner etter å ha kjørt buss i påvirket tilstand.

I april i fjor hadde han vakt fra klokken seks om morgenen, men forsov seg. En annen sjåfør dekket inn de første timene for ham til han kom på jobb.

I fem timer kjørte han buss på ruten Ellingsrud - Filipstad, før han avsluttet vakten og dro til kantina. Der traff han personalsjefen som raskt fikk mistanke om at tiltalte hadde drukket.

Han ba sjåføren blåse i et alkometer, som ga utslag, og dermed tilkalte personalsjefen politiet. Det ble påvist en promille på 0,44 to og en halv time etter avsluttet kjøring.

Han forklarte til politiet at han hadde drukket fram til klokken ni kvelden i forveien. Noen dager senere hevdet han imidlertid at han hadde kjøpt to ølbokser etter å ha avsluttet kjøringen, og drukket dem på styrten før han gikk inn i kantina.

Retten festet ingen lit til tiltaltes forlklaring, og fikk også avkreftet fra butikken ved kantina at noen hadde kjøpt to bokser øl på det tidspunktet.

Sjåføren fikk ingen klager fra passasjerene den dagen, men retten forklarer dette med flaks eller at «tiltalte var såpass tilvendt alkohol at hans adferd ikke preges i særlig grad av så vidt lav promille».

Les flere saker på iOslo.no

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere