RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Kjørte i hjel kamerat

Sist oppdatert:
35-åringen satt fastklemt i bilvraket sammen med sin døde kamerat i 22 timer. Nå er han dømt til ett års ubetinget fengsel.

Det var i september 2001 at ulykken skjedde. Begge kameratene var beruset da tiltalte kjørte av veien i Landrodalen i Fjell kommune like utenfor Bergen med avdødes bil. Mens kameraten trolig omkom momentant, ble tiltalte liggende bevisstløs i bilen i 22 timer.

Nachspiel
35-åringen ble i Midhordland tingrett i fjor dømt til ett års ubetinget fengsel for den fatale kjøreturen. Nå har Gulating lagmannsrett idømt mannen samme straff, for ved uaktsomhet å ha forvoldt vennens død.

35-åringen var sammen med kameraten sin på pub på Ågotnes kvelden før ulykken skjedde. Da utestedet stengte, dro en gjeng på nachspiel. Her ble det servert både whisky, vodka og øl, og tiltalte drakk flere glass med brennevin blandet med brus.

Etter å ha sovet noen timer tidlig på morgenkvisten, fortsatte tiltalte å drikke lørdag formiddag. Ut på formiddagen bestemte tiltalte og avdøde seg for å kjøre til Øygarden. På veien mistet 35-åringen kontrollen over bilen og kjørte av veien i en høyresving.

Formildene invalidisering
Lagmannsretten skriver i sin domslutning at tiltalte har vært «klart påvirket av alkohol da han kjørte bil på lørdagen». Retten finner saken meget alvorlig, og mener at når liv går tapt grunnet helt meningsløs adferd, tilsier det fengselsstraff «av følbar lengde».

Tiltalte ble selv invalid som følge av ulykken, og dette mener retten er en formildende omstendighet i forhold til fastsettelse av straff.

I samsvar med aktors påstand ble den 35 år gamle mannen dømt til ett års ubetinget fengsel. I tillegg ble han dømt til å dekke saksomkostninger på totalt 10 000 kroner.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere