RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Kjørte i vogntog med vilje

Sist oppdatert:
Etter å ha blitt dumpet av kjæresten, kjørte kvinnen (20) inn i et vogntog på E18. En mann i en annen personbil døde momentant.

Nå er kvinnen dømt til 75 dagers ubetinget fengsel i Sandefjord tingrett.

- Fortsatte mot vogntoget
Kollisjonen som kvinnen forårsaket, fant sted 26. mai i fjor ved Tassebekk utenfor Sandefjord. Kvinnen styrte mot vogntoget med vilje etter å ha kjørt forbi en bil.

- Tiltalte fortsatte mot vogntoget for å treffe det. Hun satt lent over rattet, og med ansiktet rettet mot vogntoget. Hun gjorde ingen manøver for å unngå sammenstøtet. Tiltalte bremset heller ikke, heter det i dommen.

Etter sammenstøtet med vogntoget, skar vogntoget over i motsatt kjørefelt og traff en annen bil. Føreren av denne bilen døde momentant. Sjåføren i vogntoget ble etter kollisjonen påført smerter i ryggen, mens den tiltalte kvinnen knuste venstre hofte.

- Komplett uforsvarlig
- Kjøringen fremstår som komplett uforsvarlig, og ekstremt farlig for både tiltalte selv og øvrige trafikanter. Den gir grunnlag for meget sterke bebreidelser mot tiltalte, skriver retten.

I tingretten benektet kvinnen at kollisjonen var et selvmordforsøk. En sakkyndig psykiater som har undersøkt kvinnen, avviser at kvinnen etter hans oppfatning var suicidal, men viser til at kvinnen viser tegn til ”forstyrret personlighetsutvikling med sterke sinnetokter og trassreaksjoner”.

Psykiateren viser til at ”sterk affekt i kombinasjon med nedstemthet, impulshandlingstendens, kan gi uforutsigbare handlinger” hos kvinnen.

- Svært oppbrakt
Kort tid før kollisjonen fant sted, hadde kvinnens kjæreste slått opp med henne.

Retten legger til grunn at kvinnen på grunn av dette ble ”svært oppbrakt” og at hun etter å ha satt seg i bilen, kjørte ut på E 18 og kolliderte med vogntoget med vilje.

I tillegg til straffen på 75 dagers ubetinget fengsel, ble kvinnen ifølge Sandefjord Blad også dømt til å betale 4000 kroner i saksomkostninger.

Kvinnen var tiltalt for brudd på vegtrafikklovens § 31, om at enhver skal ferdes hensynsfullt og varsomt i trafikken.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere