RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Kjørte over 10-åring - frikjent

Gutten ble alvorlig skadet da mannen rygget over ham med feiebilen.

(iOslo.no) Den ti år gamle gutten måtte kjøres til Ullevål universitetssykehus med betydelige brudd- og muskelskader etter en ulykke med en feiemaskin i Stovnerbakken i Oslo i mai i fjor. Feiemaskinen var påmontert bakpå en traktor.

Sjåføren, en 20-årig vestfolding, ble tiltalt etter ulykken, som skjedde mens han utførte feiearbeid i bakken. Jobben innebar at han måtte rygge opp Stovnerbakken før han fortsatte.

Ifølge dommen sjekket 20-åringen grundig rundt traktoren før han rygget. Feiemaskinen har en relativt stor blindsone, og mannen har selv forklart at han nøye sjakket at det var trygt.

Rygget over gutten
Han skulle bare rygge 15 meter inn i Stovnerbakken, ifølge hans egen forklaring rygget han med en hastighet på 2,5 kilometer i timen. Gutten som ble påkjørt løp ut bak traktoren, og har selv forklart at han ble truffet i hodet før han ble overkjørt. Han hadde sett en klassekamerat på andre siden av veien, og så seg ikke for før han løp ut i veien. Han har forklart for politiet at han snublet, men han husker ikke hva som var årsaken. Til sin mor har han tidligere forklart at han prøvde å stoppe feiebilen ved å holde igjen hjulene «slik som på film».

På grunn av det høye støynivået merket ikke 20-åringen at han traff gutten, og først etter 15 meters rygging følte han at feiemaskinen «hoppet». Da han sjekket så han et par bein som stakk ut under maskinens hjul.

- Lekte farlig lek
En feiemaskin av denne typen er om lag to meter høy, to meter bred og to og en halv meter lang. Fullastet med strøsand kan den veie flere tonn, men på ulykkesdagen var denne kassen nesten tom. Det kan ha reddet tiåringens liv.

20-åringens sjef forklarte overfor retten at ungene tidligere på dagen hadde lekt en farlig lek med feiemaskinen. De byttet på å stille seg opp bak maskinen mens gatene ble feid. Mannen, som ikke var øyenvitne til selve hendelsen ble allikevel tillagt vekt under rettssaken.

I Oslo tingrett har rettens flertall kommet til at sjåføren ikke kunne lastes for ulykken. Det er knyttet så stor tvil til selve hendelsesforløpet at retten ville frikjenne mannen. Det er så langt ikke klart om påtalemyndigheten vil anke saken.

Les flere nyheter på iOslo.no

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere