RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Kjøttdeig-mysteriet er løst!

Sist oppdatert:
Nortura har nå funnet ut hva de små bitene i kjøttdeigen var.

(iOslo.no) Det var for et par uker siden at Ronny Persen skulle lage spagetti med kjøttdeig. Da han stekte kjøttet, oppdaget han mange små plastbiter.

- Stekepanna vår ble ødelagt av bitene, som smeltet seg fast, fortalte han til iOslo.no.

Plastikk ble med i produksjonen
Nå har man funnet ut at bitene i Gilde-kjøttdeigen stammer fra produksjonen av kjøttdeigen i anlegget på Rudshøgda, opplyser kommunikasjonsdirektør Nina Sundqvist i Nortura.

- Vi har påvist et avvik. Når man skjærer kjøtt som skal bli kjøttdeig, så er det noe vi kaller en «avskyver» som skyver kjøttbitene ned i kvernen. Denne avskyveren har bommet litt, og dermed har en del av den blitt med råstoffet ned i kvernen, sier hun til iOslo.no.

Heller ikke under etterkontrollen ble bitene oppdaget.

- Vi har en røngtendetektor som ser alle harde fremmelegemer, men plast oppdager den ikke, sier Sundqvist.

Det skal ikke være mange pakker som inneholder plastbiter.

- Det er to-tre forbrukere som har oppdaget det samme, så det har ikke vært i så veldig stort omfang, sier hun.

- Ubehagelig
- Kan det være farlig å få i seg plastbitene?

- Vi tviler på at det var farlig, fordi bitene var veldig små. Men det er jo selvsagt ubehagelig, fordi de skal jo ikke være der, sier Sundqvist.

Hun roser Ronny Persen som tok vare på emballasjen og kjøttdeigen, slik at det kunne bli undersøkt.

- Det var en veldig ryddig forbruker. Vi satt i gang et ganske stort internt apparat da vi fikk kjøttdeigen, for å finne ut hva disse bitene var, forklarer hun.

Les flere saker fra iOslo.no.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere