RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Klager homohets til biskop

Sist oppdatert:
Presten benyttet barnedåpen til et kraftig utfall mot skilte og homofile. Nå blir saken klaget til biskopen.

En fullsatt kirke og fire familier som bar barn til dåp i Vestre Moland kirke i Lillesand sist søndag trodde knapt sine egne ører. Under sin preken kom prostipresten med harde utfall mot skilte og homofile og skal ha advart mot at tre prosent av befolkningen kunne komme til å overta samfunnet. Nå er saken klaget inn til biskopen i Agder, skriver Fædrelandsvennen på nett.

- Mange opplevde nok dette som et pust fra 1890-tallet, sier Eivind Berthelsen, en av foreldrene som bar sine barn til dåpen denne dagen. Han er høyskolerektor og selv utdannet prest. Han mener talen bidro til å ødelegge det som ellers var en fin dåpsdag, ifølge fvn.no.

Leder i menighetsrådet i Kristiansand, Knut Tuv, bekrefter overfor avisa at vikarprestens tale ble heftig diskutert på menighetsrådets møte tirsdag. Selv oppfattet han noen av prestens uttalelser som uverdige.

Klokker Nils M. Justvik er blant dem som klager saken inn til biskop Olav Skjevesland. Han sier han forventer at biskopen nå kaller presten inn til en samtale.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere