RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Klagestrøm i asylsaker

Mens tallet på asylsøkere har falt, har antallet klager økt kraftig de siste fire årene.

I 2004 behandlet Utlendingsnemda (UNE) 11.330 klager i asylsaker, nesten tre ganger så mange som i 2001, da 4400 ble behandlet.

Både tallet på asylsøkerer og tallet på saker behandlet av UDI har gått ned i den samme perioden. På grunn av en viss tidsforskyvning fra saksbehandlingen i UDI til en klage er ferdigbehandlet i UNE, trenger likevel ikke endringen være så markert, påpeker Terje Sjeggestad, direktør i UNE.

Rune Berglund Steen, fagsjef i Noas (Norsk organisasjon for asylsøkere), mener innstramminger i UDIs praksis, spesielt overfor store nasjonalgrupper, gjør store utslag på UNE-statistikken, skriver Klassekampen.

- Spesielt gjelder dette flyktninger fra Somalia og Afghanistan. I tilfellet Somalia blir innstrammingene spesielt vanskelig å forstå, i og med at norsk praksis her er i strid med tilrådingene fra FN, sier Steen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere