RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Klaget på trailer før dødsulykke

Sist oppdatert:
– Jeg klaget flere ganger, og fryktet at det ville skje en ulykke med denne hengeren, forklarte 38-åringen som er tiltalt for uaktsomt drap.

Den 38 år gamle mannen fra Fauske møtte torsdag i Salten tingrett tiltalt for uaktsomt drap etter en trafikkulykke ved Klungset for ett og et halvt år siden, skriver Avisa Nordland.

Hengeren på vogntoget han kjørte, kom over i motsatt kjørefelt og støtte sammen med en motgående personbil. Føreren av denne bilen døde kort tid etter sammenstøtet.

Ulykkessjåføren, som ikke erkjente straffskyld verken for uaktsomt drap eller for uaktsomhet, hevdet at han hadde klaget til verkstedet til Ofotens Bilruter som eide vogntoget, fordi han mente hjulene på bakerste aksling på tilhengeren hadde tendens til å låse seg.

– Jeg fikk beskjed fra verkstedet om at det ikke var noe galt med hengeren. Jeg tror ikke jeg hadde hatt noen jobb, hvis jeg hadde nektet å kjøre hengeren, sa han.

Overingeniør Walter Søraas, som møter i retten som teknisk sakkyndig, sjekket vogntoget etter ulykken og konkluderte med at det var fare for hjullåsing på hengeren, og ved en kontroll ville det blitt gitt pålegg om at dette skulle repareres i løpet av ei uke.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere