*Nettavisen* Nyheter.

Klamret seg til motoren

Foto: (Scanpix)

Tyskeren (51) klamret seg i 11 timer til motoren mens de tre turkameratene hans omkom i bølgene.

25.06.06 16:04

Den eneste overlevende etter tragedien i Malangen i Troms fortalte politiet om marerittet han opplevde lørdag.

Den 51 år gamle tyskeren var på fisketur i Norge, og møtte tilfeldigvis tre fiskere som han fikk bli med. Tyskeren var den eneste som overlevde. Harry Magne Larsen (50), Morten Larsen (39), og Leif Josefsen (52) omkom. Alle tre er fra den lille bygda Senjahopen.

Bølge
Tyskeren forklarer at etter at de tre hadde satt garn, omtrent 20 meter fra land, satte de båten i revers.

- I forbindelse med dette har det muligens vært en bølge som slo inn i båten bakfra. Like etter kom bølge nummer to. Dette førte til at båten ble tung, og kantret, forteller operasjonsleder Trond Amundsen i Troms politidistrikt til TV 2 Nettavisen.

Alle fire falt i sjøen da båten kantret, og båten ble liggende med kjølen opp.

- Tyskeren klarte på ett eller annet vis å klatre opp i båten og holde seg fast i påhengsmotoren. Han ble sittende mellom motoren og båten, forklarer Amundsen.

En av fiskerne klarte å binde seg fast til båten. Da redningsmannskaper fant ham, var han død. De andre to drev raskt vekk fra båten.

-Når det er strøm og bølger, er det ikke lett å svømme selv om det er nært land, påpeker Amundsen.

Tyskeren ble innlagt på sykehus i Tromsø med lettere skader. De tre omkomne skal obduseres mandag.

Sjokk
Det var omtrent ni grader i luften lørdag, og betydelig kaldere i sjøen.

Ulykken skjedde klokken 07.30 lørdag, men båten ble ikke funnet før elleve timer senere. Tyskeren skal ikke ha hatt på seg redningsvest, mens det er usikkert hva slags beskyttelsesutstyr fiskerne hadde.

Lokalsamfunnet Senjahopen, med i overkant av 300 innbyggere, er i sjokk etter tragedien. Denne uken skulle det vært holdt bygdedager og fest i bygda. Lørdag ble bygdefestivalen Mefjorddagene avlyst.

- Festivalen blir avlyst. Dette er dypt tragisk. Nå skal det ordnes til begravelse, sier Jorild Meyer, rektor på Senjahopen skole, til VG.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.