Klandrer ikke politiet for dødskrasj

Foto: Tor Aage Hansen (-)

Spesialenheten for politisaker har ikke funnet grunn til å klandre politifolkene som var vitne til dødsulykken i Skogn.

10.07.09 07:32

En mann omkom da han kom over i motsatt kjørebane og kolliderte med et vogntog. Ulykken skjedde på E6 i Skogn i Nord-Trøndelag torsdag morgen,.

Rutinemessig etterforskning
- Vi må selvfølgelig få alle fakta på bordet, sier leder for etterforskningsavdelingen i Midt-Norge, advokat Terje Aas til Adresseavisen.

Han var i torsdag i Levanger og avhørte de to polititjenestemennene.

- Når noen dør eller blir alvorlig skadd i ulykker der politiet er involvert, setter vi rutinemessig i gang etterforskning. Det skjer uavhengig av om vi har mistanke om at det har foregått noe straffbart, sier han.

Etterforskningen vil imidlertid fortsette, og Aas regner med at en innstilling vil være klar i løpet av august.

Kjørte i stor fart
Litt etter klokken fem torsdag morgen fikk politiet bekymringsmeldinger om en ruspåvirket bilist som bedrev farlig kjøring i Skogn. Da en patrulje oppdaget personbilen ved Gråmyra, ga politifolkene signal om at han måtte stoppe. Bilisten kjørte inn til siden, og politifolkene gikk ut for å snakke med sjåføren. Da svingte 32 år gamle sjåføren ut på veien og kjørte av gårde i stor fart. Han kom over i feil kjørefelt, kolliderte med vogntoget og omkom.

Torsdag sa operasjonsleder Svein Olav Bruun følgende til Nettavisen:

- Jeg kan bekrefte at politiet var vitne til at bilen kjørte over i motsatt kjørefelt, men dette var ikke snakk om noen politijakt.

Les også:Mann omkom på E6

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mest lest på Nyheter

Annonsebilag