RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Klappjakt etter legedrap

Sist oppdatert:
Massiv jakt etter legedrap i Oslo. Politiet advarer publikum.

Tips?Vaktsjef@nettavisen.noeller 21 00 60 10

Store bevæpnede politistyrker driver nå en massiv jakt for å finne mannen som ved 12.30-tiden tok livet av en lege på Centrumsklinikken i Oslo.

- Vi har ikke funnet kniven, og mannen kan derfor fortsatt være bevæpnet, sier operativ uteleder Snorre Haugan til TV 2 Nettavisen.

Les også:Vitne: Tenkte det var alvorlig

Flere personer ble skrekkslagne vitner til den brutale knivstikkingen. Legen ble knivstukket i både bryst- og halsregionen. Politiet kjenner identiteten til drapsofferet, men vil ikke gå ut med alder nå.

Drapet fant sted i femte etasje på Arbeidersamfunnets plass 1, der den drepte jobbet.

Etter drapet forsvant gjerningsmannen nedover i bygget ved å ta heisen.

Anser mannen som farlig
- Vi er nå rimelig sikre på at han ikke lenger befinner seg i bygningen, men vi har ingen opplysninger om mannens fluktrute videre. Det vi har er vitneobservasjoner av bevegelser inne i bygget, sier operasjonsleder Even Gjørstad til TV 2 Nettavisen klokka 14.40.

Politiet sier de anser mannen som farlig.

- Vi ber publikum som ser noen som passer til beskrivelsene av den mistenkte om straks å ta kontakt med politiet, sier Gjørstad.

Operativ uteleder mener gjerningsmannen trolig har forlatt åstedet og blokka gjennom et annet forretningslokale i samme bygning.

Vitner har beskrevet den mistenkte som en person av iransk eller irakisk opprinnelse. Mannen er 170 centimeter høy og kraftig. Han var også iført mørkeblå bukse, mørke sko og en sort parkas.

Les også:Legeforeningen: Uhyre tragisk

- Mannen skal være av arabisk herkomst. Ifølge vitner skal mannen være av iransk eller irakisk opprinnelse, sier operasjonsleder Even Gjørstad ved Oslo politidistrikt til TV 2 Nettavisen.

- Forskrekket
- Det er forskrekkende at noen slikt kan skje her, sier en kvinne som jobber i fjerde etasje i bygget, under der knivstikkingen fant sted.

Kvinnen sier til TV 2 Nettavisen at hun ikke hørte noe, før hun til slutt ble hentet ut av bygningen av politiet.

Daglig leder Eilert Paulsen ved Sentrum Scene sier at det var en mindre datakonferanse med cirka 100 deltakere i kjelleretasjen i dag og at deltakerne ble bedt om å forlate bygget da politiet ankom.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere