RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
(TV 2 Nettavisen/Kjersti Rønning)

Klappjakt på 28-åring

Sist oppdatert:
Politiet brakte inn sju personer i en stor aksjon i Oslo sentrum onsdag. En 28-åring som er siktet for Stavanger-ranet, slapp unna. Se web-TV fra aksjonen.

Antiterrorpoliti aksjonerte mot et forretningslokale i Henrik Ibsens gate i Oslo sentrum, samt en boligadresse i Gamlebyen i Oslo onsdag kveld, melder TV 2 Nyhetene.

Aksjonen har sammenheng med ranet i Stavanger.

Se bilder fra akjonen på web-TV (betalingstjeneste)

En siktet for Nokas-ranet
En person ble onsdag siktet i forbindelse med Nokas-ranet, og det var bakgrunnen for at politiet hadde ransakingsordre på de to adressene.

- Denne personen er ikke pågrepet, og jeg vil ikke gi opplysninger som kan identifisere denne personen, opplyser politiinspektør Bjørn Andersen i Rogaland politidistrikt til TV 2 Nettavisen.

Jakt på «Mesterhjernen»
Ifølge Aftenposten morgenutgave torsdag var politiet på jakt etter en 28 år gammel mann som ble siktet for Stavanger-ranet onsdag.

28-åringen er fra før tiltalt for bankbokskuppet mot Sparebanken Nor på Bryn i Oslo høsten 2001, der verdier for anslagsvis 20 millioner kroner ble stjålet.Han går under kallenavnet «Mesterhjernen» fordi han er lynende intelligent og en meget god sjakkspiller, og er ifølge Dagbladets kilder «på ferie».

I forbindelse med aksjonen ble to personer tatt inn til vitneavhør, med status som vitner.

Politiet dimitterte imidlertid begge onsdag kveld.

- Jeg vil ikke si hva de fortalte i avhørene, opplyser politiinspektør Bjørn Andersen i Rogaland politidistrikt til TV 2 Nettavisen onsdag kveld klokka 21.30.

Fem tatt for narko
Ytterligere fem personer ble pågrepet under den store aksjonen i Gamlebyen i Oslo. Ifølge Dagbladet er disse medlemmer av en kjent hip-hop-gruppe og en av dem skal ha røyket hasj da tungt bevæpnet politi stormet lokalet.

- Disse har ingenting med ranet i Stavanger å gjøre, men ble pågrepet for narkotika, understreker Andersen overfor TV 2 Nettavisen.

Like før klokka 17 kjørte politiet inn i området ved Vaterlandstunnelen i Oslo. Hele kvartalet mellom Grubbegata og Møllergata ble sperret av. Væpnet politi var ved 19-tiden fortsatt inne i bygningen hvor de gikk inn med rambukk. Mange skuelystne samlet seg i området for aksjonen.

Politiet i Oslo vil ikke uttale seg og henviser til politiet i Stavanger.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere