*Nettavisen* Nyheter.

Klappjakt på brutal overfallsmann

Bergenspolitiet jakter på en mann i midten av 30-årene som brutalt overfalt og forsøkte å voldta en kvinne i et populært friluftsområde.

12.04.05 14:43

- Vi prioriterer saken veldig høyt, og har lagt alt annet til side, sier politioverbetjent Steinar Myrseth ved Fyllingsdalen politistasjon til TV 2 Nettavisen.

Kvinnen var ute og gikk tur alene da gjerningsmannen overfalt henne bakfra. Overfallet skjedde midt på lyse dagen, ved 12.30-tiden mandag, i friluftsområdet Kyrkjetangen i Bergen.

- Vi ser svært alvorlig på at noe blir overfalt på høylys dag i et friluftsområde, sier Myrseth.

- Seksuelt motivert

Politiet opplyser at kvinnen i 40-årene ble forsøkt voldtatt, og at hun ble utsatt for en del vold.

- Dette var tydelig seksuelt motivert, og hun kjempet imot. Samtidig ble de oppdaget av en båt ikke langt ifra, og da ble gjerningsmannen skremt og løp fra stedet, sier Myrseth.

Nå jobber politiet med å komme i kontakt med føreren av båten. De er også interessert i å komme i kontakt med føreren av en gul lastebil som kvinnen møtte da hun kjørte fra området etter overfallet. Lastebilen måtte rygge slik at kvinnen kom fram

Tynn og skjeggete
Gjerningsmannen politiet jakter på beskrives som ca. 35 år, 180 cm høy, tynn kroppsbygning, smalt ansikt, tre dagers, svart skjegg. Mannen var iført en regnjakke som han hadde snørt igjen, en sort regnbukse og hansker på hendene.

- Vi har fått inn en del tips, og vi går nå rundt i boliger i området for å høre om noen har sett noe. Men så langt har ingen sett noe vesentlig, sier politioverbetjenten.

Han opplyser at de har gjort funn på overgrepsstedet, og at dette er sendt til tekniske undersøkelser. Spørsmålet er om de har mannens DNA på det de har funnet.

Har du tips i saken? Ring politiet i Fyllingsdalen på telefonnummer: 55 15 57 50.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag