RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Klappjakt på smittekilder

Sist oppdatert:
Helsetilsynet pålegger kommunene innen én uke å svare på om de har oversikt over og fører tilsyn med mulige legionella-smittekilder.

- Smitten er alvorlig. Dette er dødelig smitte, og sprer stor usikkerhet. Men dette skal egentlig ikke kunne skje hvis de ansvarlige gjør jobben sin, sier helsedirektør Lars E. Hanssen til Aftenposten .

Jakten på smittekilden (se video)

I en et rundskriv som sendes kommunene i dag, blir de ansvarlige bedt om å redegjøre for situasjonen. De må svare ja eller nei på om de har oversikt over kjøletårn eller andre innretninger som kan spre legionellasmitte i deres kommune. Hvis svaret er nei, må de straks sette i verk tiltak for å oppfylle sine forpliktelser.

Helsedirektøren påpeker at det er et klart kommunalt ansvar å ha oversikt over mulige smittekilder. Kommunene i Fredrikstad og Sarpsborg har ifølge Hanssen gjort jobben sin.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere