RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Klappjakt på væpnet svenske

Sist oppdatert:
I over syv timer har politiet drevet intens jakt på flere innbruddsdesperadoer. En mann skal ha blitt truet på livet.

Politiet i Telemark jakter til lands, på vannet og i luften etter farlige innbruddstyver.

- En person med svensk opprinnelse ble pågrepet i 12-tiden tirsdag. Han er en kjenning av svensk politi. Nå jakter vi på det vi tror er ytterligere to personer - der det er naturlig å tro at også de er svenske, sier jourhavende politiadvokat Odd Skei Kostveit ved Telemark politidistrikt til Nettavisen klokka 18.15.

Kan være bevæpnet
Også Vestfold politidistrikt er koblet inn i jakten som pågår på fylkesgrensa i området Langangen og Helgeroa. Politiet er fullt bevæpnet og har tatt i bruk helikopter, båt og hundepatruljer i jakten på gjerningsmennene.

- En av gjerningsmennene kan være bevæpnet, understreker Kostveit. Han ber publikum være varsomme, men melde i fra til politiet så snart de observerer noe mistenkelig.

Innbruddstyvene slo til mot et privathus i Langangsveien i Porsgrunn kommune i Telemark. Politiet fikk melding om innbruddet klokka 11.49.

Eieren av huset fortalte politiet at han hadde overrasket tre personer som stakk fra stedet, to av dem til fots. En bil som knyttes til innbruddet, en mørk blå Volvo, ble sett like i nærheten. Kostveit forteller til Nettavisen at dette skjedde uten dramatikk, men at det først etter en halvtime ble dramatikk i saken.

Truet med håndvåpen
En mann som politiet antar var en av innbruddstyvene truet kort tid etter en person med skytevåpen på E18 på Langangsbrua.

- En av innbruddstyvene er sett ved E18, og han skal ha truet en person med våpen, sier operasjonsleder Magne Johansen til Nettavisen.

Denne samtalen til politiets nødnummer ble imidlertid brutt, så politiet vet ikke hva som har skjedd med oppringeren.

- Vi håper han ringer tilbake. Han fortalte at han ble truet av en mann med rød genser, forteller Johansen.

Klokka 12.17 pågrep politiet en person, men dette er ikke mannen som truet med skytevåpen.

- Ta kontakt med politiet hvis du har tips i saken. Unngå ethvert sammenstøt med mennene, advarer politiet.

Til sjøs
Politiet fortsetter jakten til sjøs, etter at en båteier i Helgeroa i Vestfold fortalte politiet at han måtte gi fra seg båten til en desperat mann ved 13.40-tiden.

- En person ble frarøvet båten sin, en hvit Draco med blå striper, og gjerningsmannen forsvant i denne fra Helgeroa, opplyser Johansen.

Mannen stakk av i denne hurtiggående båten med retning mot Kjeøya. Jakten etter mennene skjer i området ved Langangsbrua og i nærliggende skogholt.

Politiavdokat Kostveit håper de to personene som kontaktet politiet på nytt kan ta kontakt.

- Det kan være til stor hjelp i søket etter gjerningsmennene, sier han.

Han håper også publikum vil melde ifra om det blir observert en blå svenskregistrert Volvo i området.

- Det er mulighet for at den ene gjerningsmannen har stukket til havs i den stjålne båten, mens den andre farer rundt i den blåe volvoen, tror han.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere