Gå til sidens hovedinnhold

Klar for plussgrader og sol? Sjekk dette værvarselet!

Meteorologene venter at varmegradene vil krype opp over 10 grader i skyggen.

Det siste døgnet har Sør-Norge fått et nytt påfyll av sludd og snø, men neste uke blir det igjen fint vær og sol, melder Meteorologisk institutt.

Ifølge meteorologene kan det bli 10-12 plussgrader på det meste i sør. Vær likevel obs på nattefrost, lyder rådet.

- Ligner påskeværet

- Vi får en værtype som vil ligne på den vi hadde i påsken med høytrykk i sør. Men lufta over oss er relativt kald fortsatt, så det er lite hjelp å få fra luftmassene. Med 10-12 varmegrader i skyggen, kan det likevel bli betydelig varmere i solveggen. Men når sola forsvinner, blir det kaldt igjen, så det er begrenset moro. Det gjelder å kle seg godt, sier meteorolog Geir Ottar Fagerlid ved Meteorologisk institutt til Nettavisen.

I Nord-Norge vil snøbyger fremdeles prege været.

Men først - mer vinter

Men før sol i sør, kommer det mer snø. De nærmeste dagene er det i det hele tatt mer vinter i vente i det meste av Norge.

Og etter en uke med vårfornemmelser, kan det bli et tilbakeslag igjen.

- Ja, vi kan jo håpe på snarlig vår, men det er kaldere luftmasser som omgir oss, så vi kan få et tilbakefall, sier Fagerlid.

Mest nysnø onsdag morgen hadde Røldalsfjellet med 35 centimeter og Haukeliseter med 30 centimeter. Det var bare Trøndelag og Nordland som stort sett slapp unna påfyll av snø siste døgn, ifølge Meteorologisk institutt.

Kommentarer til denne saken