Klar for vinter? Her finner du snøen

Været:

VINTER I FJELLET: Snø og brøytebil på Sognefjellshytta, 1400 meter over havet, torsdag ettermiddag. Til helga vil minusgradene dominere i hele landet nattestid, ifølge meteorologen.

VINTER I FJELLET: Snø og brøytebil på Sognefjellshytta, 1400 meter over havet, torsdag ettermiddag. Til helga vil minusgradene dominere i hele landet nattestid, ifølge meteorologen. Foto: Webkamera (Statens vegvesen)

Utålmodig etter å komme i gang med skisesongen? Nettavisen viser hvor vinteren har meldt sin ankomst og hvor du kan vente snø til helga.

25.10.18 14:44

OSLO (Nettavisen): Skistedene har ennå ingen snø å snakke om og holder stengt, og på oversikten over snødybder på yr.no er det stort sett «0 centimeter» å melde. Men det finnes unntak. Noen steder har vinteren begynt å feste grepet. Onsdag ble det målt 3 centimeter snødybde på Finstad i Rendalen i Hedmark, 10 centimeter på Kvikne i Tynset - også det Hedmark - og 20 centimeter på Bjorli i Lesja i Oppland. Målestasjonene ligger henholdsvis 525, 549 og 579 meter over havet.

Sjekk snølista på yr.no her

41 centimeter på Grotli

Beveger vi oss videre og høyere opp, til Grotli i Skjåk kommune i Oppland, på 872 meter over havet, var det onsdag målt 41 centimeter med snø, ifølge lista fra Meteorologisk institutt.

Av skistedene på skiinfo.no finner vi ingen som holder åpent, men Beitostølen kan skilte med beskjedne 3 centimeter snødybde.

Er det skiføre der du bor? Tips Nettavisen på 02060@nettavisen.no

Venter kalde netter til helga

Meteorologene har varslet at det blir kalde netter i hele landet. I Nord-Norge ser kuldegradene ut til å holde seg på dagtid også, mens det er ventet noen plussgrader i Sør-Norge.

- Til helgen vil nordavinden dominere i hele landet på grunn av et lavtrykk som legger seg i nord. Da venter vi kuldegrader på nattestid stort sett i hele landet, sier statsmeteorolog Ragnhild Nordhagen til Nettavisen torsdag ettermiddag.

- På dagtid i lavlandet kan det bli noen plussgrader. I Sør-Norge venter vi gradvis lavere temperaturer, og natt til søndag kan nattetemperaturen i fjellet i Sør-Norge komme ned i minus 10 grader, og på dagtid kan det bli mellom minus 1 og minus 5 grader. Nedbør som snø venter vi bare i Nord-Norge og da fra Lofoten og nordover. Mot slutten av helgen svekkes lavtrykket, sier Nordhagen.

Det er sendt ut farevarsel på gult nivå for vanskelige kjøreforhold i Finnmark, Troms og nord i Nordland, for Finnmark på fredag og lørdag og for Troms og Nordland lørdag og søndag.

SNØ PÅ HJERKINN: Snø og vinterlige forhold på E6 over Hjerkinn torsdag morgen. Foto: Webkamera (Statens vegvesen)

Her var det kaldest

Om du ser etter minusgrader, var Dividalen i Troms Norges kaldeste sted natt til torsdag med minus 12,6 grader. Lenger sør var det minusgrader blant annet i Hakadal i Akershus (minus 2,3), på Bjørnholt i Oslo (-1,2 grader), Rena øvingsfelt i Hedmark (minus 2,4), Juvasshøe i Oppland (minus 5,6), Nedre Eggedal i Buskerud (minus 3), Bø i Telemark (minus 2,2), Gjerstad jernbanestasjon i Aust-Agder (minus 0,5), Spørteggbu i Sogn og Fjordane (minus 3,3) og Elvershei i Hordaland (minus 1,1).

Se alle observasjoner på yr.no

Kuldegradene (blå farge) kryper inn over landet de nærmeste dagene. Dette kartet viser temperaturprognosene natt til fredag. Foto: Faksimile (Meteorologisk institutt/Yr.no)

Riksvei 3 gjennom Østerdalen i Hedmark torsdag morgen. Foto: Webkamera (Statens vegvesen)

Se Twitter-meldinger fra Meteorologisk institutt:

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.