*Nettavisen* Nyheter.

Klargjort for operasjon

Foto: Thomas Bjørnflaten (Scanpix)

I dag ligger Kongens skjebne i hendene på landets beste spesialister innen kreftbehandling. I løpet av kort tid skal han på operasjonsbordet.

08.12.03 09:38

Da kongen ankom Rikshospitalet lørdag, var han ved godt mot, og sa han hadde det bra. På spørsmål om hvordan de siste dagene hadde vært, svarte han at de hadde gått greit, og at han var mer spent på de neste 14 dagene.

Starter snart

- Operasjonen skal starte på morgenen, men har ennå ikke startet. Vi sender ut en pressemelding så raskt vi får beskjed om at operasjonen er i gang, sier Slottets informasjonssjef Wenche Rasch til TV 2 Nettavisen ved 09.30-tiden mandag morgen.

Kreftoperasjonen ved Rikshospitalet i Oslo vil ta fra fire til sju timer, melder NTB. Slottet har lovet å sende ut informasjon jevnlig om hvordan det går med kong Harald. Den første informasjonen kommer så snart operasjonen er ferdig.

Samtidig kan kong Harald og resten av kongefamilien være trygg på at de har det norske folks medfølelse og støtte.

Siden kongens sykdom ble kjent, har det strømmet inn blomster og andre " Bli bra"-hilsener til Slottet, og søndag var det forbønn for kongen i alle landets kirker.

Stor tiltro

Nå viser en ny undersøkelse Dagbladet har gjort i samarbeid med MMI at kongehuset også har folkets tillit, uavhengig av sykdommen.

I løpet av det siste året har folks tiltro til kongehuset nemlig skutt i været. 64 prosent av befolkningen har nå tiltro til kongehuset, viser undersøkelsen.

- Når det er barn på vei i kongehuset, fører det til økt interesse, sier Håkan Kavli i MMI til Dagbladet.

Kavli forklarer den økte interessen og tiltroen til kongehuset med at kongehuset har fått en klart yngre profil, med Märtha og Haakon og deres ektefeller.

Ellers er det registrert økning i interessen for kongehuset både blant Oslo-folk, Vestlendinger og hos de eldre over seksti.

Undersøkelsen ble gjennomført i november, før kongens sykdom ble kjent, skriver Dagbladet.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.