RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Klart for bikinisesong i bakken

Sist oppdatert:
Nå begynner den lettkledte tiden i alpinanleggene. Stedene finner du her.

(SIDE2): - Med tanke på hvilke skianlegg som vil ha de mest lettkledte skituristene så må det vel kanskje bli de som ligger sør, som Hovden for eksempel, samt sommerskianleggene. I tillegg vil jeg vel tro at solveggen på Hemsedal, Trysil, Geilo og Hafjell også vil varme godt, sier Jens Løland Norgesansvarlig i Skiinfo til Side2.

Siste nytt fra Side2: Sjekk forsiden akkurat nå!

Nå på våren kan det bli behagelig i anleggene, for sola varmer godt opp bakkene. Flere alpinanlegg her i Norge stenger ikke før i mai. Kanskje ikke så rart etter en fantastisk snøvinter over store deler av landet.

Metervis med snø
Røldal har fortsatt nesten fem meter med snø på sin toppstasjon og anlegget holder åpent frem til 12. mai.

Den siste uken har både Stryn og Gålå fått over en halv meter med snø, og 37 andre skianlegg har meldt om nysnø i noe mindre mengder til Skiinfo. 51 skianlegg i Norge melder om over 1 meter med snø i terrenget på toppstasjonen.

- Med snøforholdene som Norge har nå, må skiene for all del ikke legges i boden enda. Det er nå man har mulighet til å nyte mindre folksomme bakker, mer urørt pudder og samtidig få rimelige restplasser. At solveggen varmer litt ekstra nå i april er jo heller ingen ulempe, påpeker Løland.

Skisentrene med mest snø (toppstasjon, terrenget):

Stryn 510 cm
Røldal 470 cm
Voss Fjellandsby 430 cm
Strandafjellet 300 cm
Sunnmørsalpane 300 cm
Gaustablikk 290 cm

Hele listen finner du her.

De svenske anleggene Vemdalen, Åre og Sälen melder også om vårstemning i bakkene, mens Riksgränsen holder åpent helt til 8. juni. Svenske Expressen melder om gode solforhold, bra afterski og billige alpinpakker utover våren.

Varme skiopplevelser finnes også i Alpene. Her er det flere anlegg som byr på godt skiføre utover våren og hele sommeren.

Her noen destinasjoner i Alpene som har åpent:

2 Alpes 14. juni – 30. august (Frankrike)
Tignes 21. juni – 31. august (Frankrike)
Val d’isere 28. juni – 15. august (Frankrike)
Zermatt (Sveits)
Saas Fe (Sveits)
Verbier (Sveits)
Gstaad (Sveits)
Cervinia (Italia)
Ghiacciao Presena (Italia)
Stelvio (Italia)
Hintertux (Austria)

Skiinfo.com har snørapport fra alle alpedestinasjoner på norsk.

Snart klart sommerski

Folgefonn Sommer Skisenter åpner 1. mai.

- I år har vi engasjert Emil Fossheim, som til vanlig er parkansvarlig på Geilo, for å holde parken på Folgefonna i topp stand hele sommeren, sier Pål Bentsrud i Folgefonna ski og snowboard camp til Skiinfo.

De har nå mellom 7 – 12 meter snø avhengig av hvor i anlegget man måler, og dette nærmer seg rekord. Sesongkortet på Folgefonn varer fra 1. mai til 1. september, og de tar sikte på å holde åpent helt til høstferien.

Galdhøpiggen Sommerskisenter åpner 10. mai.

- Ligger ved foten av Nord-Europas høyeste fjell, 1850 m.o.h. Disse har Norges lengste bre-skitrekk på hele 1 400 meter, og er ofte brukt av alpinlandslag og klubber fra inn- og utland.

Stryn Sommerski åpner 30. mai.

- Strynefjellet er stedet for off piste om sommeren, og kan by på mange gode toppturmuligheter i tillegg. Bretrekket i Stryn blir lagt ned denne vinteren, men det er allikevel supre toppturmuligheter. Stolheisen i nedre delen er et veldig godt tilbud, og topptur og frikjøringsmulighetene er akkurat like gode som før, beroliger Håvard Skibenes.

Les mer om ferie og reise her.

Er du fornøyd med Side2? Vi vil gjerne ha dine tilbakemeldinger. Klikk her!

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere