*Nettavisen* Nyheter.

Klart for kaos etter Zia-drap

KRISTIANSAND (TV 2 Nettavisen): Det vil bli trangt om plassen når drapet på Zia Anwar i den såkalte bildrapssaken kommer opp i Nedenes tingrett i Arendal 16. februar.

03.11.03 14:53

8 uker er satt av til rettsforhandlingene, etter det makabre drapet av 27 år gamle Zia Anwar på Stoa utenfor Arendal i vinter.

- Saken starter 16. februar klokken 12. Det er satt av 8 uker, og retten vil settes 4 dager i uka, bekrefter saksbehandler Margareth Asdal ved Nedenes tingrett til TV 2 Nettavisen.

Utbrent Mercedes
Ni personer er siktet i forbindelse med drapet på Anwar, som ble funnet i en en utbrent Mercedes på industriområdet på Sørlandet søndag 16. mars i år.

Retten blir trolig satt med medforsvarere, for å unngå problemer i tilfelle sykdom. Dermed kan tiltalebenken bestå av i alt 27 personer. I tillegg kommer påtalemyndighet, dommerstand og pressen.

- Det kan bli vanskelig, men vi skal klare det, sier Hilde Larsen ved tingretten.

Tiltalen vil ikke bli tatt ut før ved juletider, opplyser statsadvokat Anne Gro Kleven ved statsadvokaten i Agder.

Fordi strafferammen for noen trolig vil overstige 10 år, skal Riksadvokaten påtegne noen av tiltalene.

- Vi vil ta ut samlet tiltale for alle, sier Kleven.

Sliter med motivet
Etter det Agderposten erfarer, skal politiet ha problemer med å finne et klart motiv i drapssaken. Imidlertid peker stadig mer i retning av at det ikke var planlagt å banke Anwar slik at han døde. Mye tyder på at han skulle få en lærepenge for å ha truet kjæresten til en av de andre siktede i saken.

Da gjerningsmennene fant ham død i bilen, ble løsningen å tenne på bilen for å skjule alle spor.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag